Ruby.NET Derleyicisi BETA Sürümü Çıktı

0
FZ
Gardens Point Ruby.NET derleyicisinin BETA sürümü çıkmış. Sitesinde yazılanlara göre derleyici şu anda bir Ruby kaynak kod dosyasını doğrulanabilir bir .NET 2.0 "assembly" dosyasına derleyebiliyor veya doğrudan söz konusu Ruby kaynak kodunu çalıştırabiliyor (derle, yükle, çalıştır). Ruby.NET derleyicisi Ruby 1.8.2 süiti ile gelen samples/test.rb içindeki 871 testi de düzgün olarak geçmiş durumda.

İlgili Yazılar

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Ruby On Rails Reklamları

meddah

Rails Envy ekibi, Apple'ın PC ve Mac reklamlarından ilham alarak çok hoş RoR reklamları hazırlanmış. Peki kime karşı dersiniz;
Ruby on Rails vs PHP
Ruby on Rails vs Java

Ruby ve Rails Dünyasından

anonim

Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...