Ruby ve Rails Dünyasından

0
anonim
Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Görüşler

0
anonim
1. ve 3. linklerde bir sorun oluşmuş. 1. maddenin 2. linki burada 3. maddedeki kod linki ise burada
0
anonim
Ayrıca gecenin ilerleyen saatlerinde rastladığım başka bir güzel rails linki. Yazdığınız uygulamaya çoklu dil desteği vermeniz için 10 kolay adım.
0
anonim
Bir habere bu kadar çok ek yapmamak lazım ama zaman karşılaştığım bir soru, " Rails desteği veren hosting firması var mı ? " Evet var hem de Türkiye'de kendilerine buradan ulaşabilirsiniz. Bende bu fırsattan istifade vizyonlarından dolayı firmayı tebrik etmek istiyorum.
0
librid
Çok güzel. Bu tip derlemelere devam edersek yakında rubygarden'da bir ayrıntılı bir Türkçe wiki sayfası hazırlanabilir.
Bu arada yorumdaki hosting firması linkinde typo olmuş, çalışan link: http://planev.com/plans-depo.html
0
anonim
Hmm güzel seçenekler sunan bir firma. Özelliklede ücretsiz web alanı servislerini denemeyi düşünüyorum. Bu sayede python ile web programlama konusunda önemli bir adım atabileceğim. Link için sağolun.

Not: RoR için verilen link Python'cuya yaradı. Neye niyet, neye kısmet :). Hem zaten önemli olan kod, dili ne olursa olsun ;).
0
anonim
Sonuna .net eki gelmediği sürece bütün diller bizim yabancı yok aramızda :)
0
eof
Sunucuları Amerika'da. Yurtdışında zaten seçenek bakımından problem yok. İlk tercihim TextDrive bu durumda. Türkiye internet omurgası üzerinde Rails hosting hâlâ yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

RDT ve RadRails: Eclipse için Ruby ve Ruby on Rails eklentileri

anonim

Hızla yaygınlaşan Ruby dilini Eclipse ortamında programlamak isteyenlere iki güzel eklenti: Genel Ruby programlama için Ruby Development Tools ve RoR kullanan Ruby programcıları için özel olarak tasarlanan RadRails .

Ruby için geliştirme ortamı arayanlara faydalı olacağını umarım.

netSınav: Ruby On Rails Uygulaması Geliştirimi

anonim

Ruby On Rails ile internet üzerinden sınav sisteminin nasıl geliştirileceğine dair bölümsel halde ilerleyen bir tasarı netSınav.

Ne olduğuna dair detaylı bilgi burada yer alıyor.

Ayrıca 1. bölüm , 2. bölüm , ve 3. bölüm bağlantıları.

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"