Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

0
pulsar
Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Attrition.org yetkilileri Solaris solucanının etkisiz hale getirdiği 8 bin 800 siteden sadece yüzde 25’inin tekrar işlevsel hale getirildiğini, geri kalanlarının hala düzeltilmediğine dikkat çekti.

Sadmind/IIS olarak adlandırılan solucan, Sun’ın Unix tabanlı işletim sistemi Solaris’teki açığı kullanarak, Microsoft’un Internet Information Server (IIS) web sunucusuna saldırıyor.

Solaris’te iki yıl önce bulunan bir zaafiyetten yararlanan solucan sisteme girdikten sonra özel bir yazılım yüklüyor. Yazılım yüklendikten sonra internet üzerinden başka mekineleri arayarak Microsoft’un web sunucusu Internet Information Server’daki güvenlik açığını bulmaya çalışıyor. Uzmanlar solucanın ya tarama yaptığını ya da önceden hazırlanmış IP adreslerini kullandığını düşünüyor.

Yazılım bu açığa sahip IIS sunucusu bulduğu an o sunucuya ait Web sitesini otomatikman devre dışı bırakıyor. Otomatikman hack’lenen site, sabit bir sayfa ile değiştiriliyor. Bu sayfada “f**k USA Goverment f**k PoizonBOx” şeklinde Amerikan hükümeti karşıtı bir mesaj yer alıyor. Bu mesaj geçen hafta sonunda hack’lenen Başbakanlığın web sitesinde de yer alıyordu. Bu, Başbakanlığın hala IIS’da 7 ay önce bulunan güvenlik açığını yamamadığı anlamına geliyor.

Kaynak:ntvmsnbc

Acaba Türkiye'de durum nasıl?:)
Yoksa siz hala NT'ye güveniyor musunuz?

İlgili Yazılar

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

FZ

Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.

%100 güvenlik mümkün değil

daegil

Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Hamburger, spyware ve cahillik

anonim

Japonya Mc Donalds promosyonal olarak dağıttığı 10000 flashdisk Mp3 playerlerin spywareli olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu spyware programının bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcı isimleri ve şifreleri saldırganlara iletebileceği anlaşıldı.

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.