Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

0
FZ
IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.
Samba yazılımı Windows çalıştıran PC makinalara yazıcı ve dosya paylaşımı hizmetleri sunmakta. Söz konusu yazılım bir GNU/Linux ya da UNIX yüklü bilgisayarın Windows tabanlı istemcilere hizmet etmesini sağlıyor. Yazılımın yeni sürümünde kullanıcı haklarını daha da etkili olarak kontrol edebilmek için Microsoft Active Directory desteği de mevcut.

Görüşler

0
cayfer
valla yüzde ikiyüzelli filan hiç önemli değil. yarı yarıya yavaş olsa da biz samba yı tercih ederiz. Birader, samba çalışıyor. hem de hep çalışıyor. ne reboot ne bişey... tıkır tıkır.... NFS'den SOLARIS'deki dizinleri mount et... samba ile NETBIOS paylaşımına aç. İlle de Windows diyenler mutlu olsun. Netadminler sysadminler, operatörler mutlu olsun.
Toplam mutluluk artsın!
0
elrond
Bu Nasıl bir testtir; ailenizin file serverı testi filan olabilir mi?

http://www.itweek.co.uk/ITWeek/itw_graph_1144289.jsp den.
`The test server used was an HP ProLiant BL10 eClass Server fitted with a 900MHz Pentium III chip, a single 40GB ATA hard disk and 512MB of RAM.

We did not tune any of the software to improve performance.` vay vay Buglı default BL10 driverlarını kullanmış olabilirmisin sevgili ITWeek...

Bu testin SCSI yada RAID li versyonu varmıdır? Birde BL10e lerin Etherneti 180Mbit throughputu nasıl veriyor bunu biri açıklayabilir mi? (NC3163 kullanır bu aletler ve 10/100 Mbit tir)(Compaq TR nin dediğine göre TR de ilk BL serisi satın alması yapan insan olarak gerçekten çok merak ediyorum)Ayrıca 48 client emulator olabilir mi Ziff in testinde?

Şunu da söyliyeyim BL10 serisinde yer tasarufu için 2.5 inch Notebook diski kullanılır. BL20p lerde ise normal 3.5 inc disk vardır. Notebook diskinden senkron yazma katolog değeri (27 Mb/s) ile aynı performansı nasıl almış bu adamlar. (25 MB/s ölçmüşler) Notebook diskine aynı anda iki tane 600Mb lık file yazın bakın ne oluyor disk.

Tebrikler ITweek!Keep going..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GCC 4.0.1 duyuruldu

Soulblighter

GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.

Bir programcı gözüyle DNA

tongucyumruk

"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

Beta olmak ya da olmamak

redogre

Ya da bir projeyi Beta olarak yayınlarken yapılmaması gerekenler.

Malum Fm wars büyük bir gazla yayına başladı ama birçok hata yüzünden haftalardır oynayan yok. Ben kısaca yaptığım hataları sıralayacağım, eksik gördüklerinizi eklersek şahane bir "Ne yapmalı ne yapmamalı" olabilir...

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´