Sanal Kitaplık Yayında

0
ozhan
Google en son servisi sanal kütaphane yayına başladı. Yayınevleri ve Google arasında geçen uzun tartışmalar sonuca vardı ve telif hakları sorunu beli kısıtlamalarla aşıldı.
Google'un bu yeni hizmeti buradan http://print.google.com ulaşılabilirsiniz. Daha fazla ayrtıntı NTVMSBC'de: http://www.ntvmsnbc.com.tr/news/348234.asp.

İlgili Yazılar

Google Code

Soulblighter

Google, Google ile ilgili yazılım geliştirmek isteyen geliştiriciler için yeni bir portalı devreye soktu: Google Code. Google'ın bu yeni portalında Google uygulamalarının API'lerini ve yeni geliştirilmiş açık kaynak kodlu yazılımları bulabilirsiniz.

Google Türkiye adam arıyor!

sundance

Haydi bakalım arkadaşlar, var mı Google Türkiye'de çalışmak isteyen?

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken:

Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

FZ

Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!