Sayım suyum yok

0
sundance
Sayım için eve hapsoluruz olmayız tartışmaları, herkes Internet`e girecek Internet çökecek söylentileri vs. vs. Bir kelle sayımı daha atlatmış bulunmaktayız.
Böyle bir günde TV`de ne var diye Internet`te bir dolaşayım dedim.
Gördüm ki biz hala Internet sayfalarını update etmek için işyerine gitmesi gereken bir ırkın afakıyız.
Açıkcası sevgili gazetelerimizin online hallerinin durumunun pek matah olmadığını biliyordum ama bu kadar da içler acısı olduğunun farkında değildim kendi hesabıma.

Öncelikle Hurriyetim.com`la başladım. Kolayca TV sayfasına ulaştım. Fakat o da ne bugünün TV sayfası yerinde yok aradım taradım. YOK.

Sonra Radikal'e gittim. Radikal.com.tr yazınca karşıma SCO Unix reklamı çıktı. Çok merak ediyorum bunun için reklam ücreti alıyor mu Radikal, reklam bile alıyor olsa bence çok ucuz bir düşünce radikal.com.tr ile www.radikal.com.tr`ın aynı yere çıkmaması. Salaklığımdan olsa gerek dolaştım dolaştım dolaştım ama bir türlü ulaşamadım TV sayfasına o yüzden update etmişler mi etmemişler mi söyleyemeyeceğim.

Hemen aklıma Cumhuriyet geldi. Yazdım ve gittim www.cumhuriyet.com.tr`e. Öncelikle kabul ediyorum farklı bir sistemi var Cumhuriyet`in, bence biraz tutucu bir yaklaşımla "Internet üzerinde olsak da biz standart gazete formatımızı koruruz" yaklaşımındalar. Bu bir tercihtir anlarım, fakat bence uygulama çok matah değil. Kusura bakmasınlar Yöre`dekiler ama böyle olmuyor. Sayfalar içinde dolaşmak istediğinizde görebildiğiniz tek şey sayfa numaraları. Derseniz ki Cumhuriyet okuru gazetesinin hangi sayfasında ne tür yazı olduğunu bilir, diyecek bir şeyim yok sadece Internet okuru bunu umursamaz. Neyse bir Cumhuriyet okuru olarak kafamda küçük bir sayım yapıp gerekli sayfayı buldum (14 :) gittim Cine 5`in bütün gün bedava olduğunu okuduktan sonra (akşam saat 10`da) Tv programına tıkladım ve nedense bir türlü açılmadı. Bu yüzden update edilmişmiydi edilmemişmiydi söyleyemiyeceğim. Fakat sayfanın JPEG`inden anladığım kadarıyla güncellenmiş gözüküyordu.

Sabah.com.tr (pardon o çalışmıyordu) www.sabah.com.tr`daki yolculuğumda hüsranla sonuçlandı. Ya bu navigasyon işini ayarlayanlar bambaşka düşünüyorlar ya da ben salağım. Nasıl olur da bir sitede inatla aramama rağmen tv sayfasını bulamam ki ?

stargazete.com birçok davranışı ile sinir bozucu bulduğum Star`ın en azından Internet konusunu ıskalamadığının bir örneğiydi. Herşey yerliyerindeydi, hemen Tv sayfaına ulaştım, bilgilerimi aldım oturdum.

Açıkcası canım sıkılmıştı, daha fazla dolaşamadım.
Efendim ? En iyisi hangisi mi ? Tabi ki Cumhuriyet, ne de olsa Cine 5`in şifresiz olduğunu oradan öğrendim.

Yorumlar size ait bence zaten fazla bile söyledim.

İlgili Yazılar

Kartel: Microsoft

sundance

1995 yılında HitNet`e yollanmış bir rap parçasıdır. Eskileri karıştırırken çıktı, biraz gülümsemeniz dileklerimle, umarım kimseyi incitmez;)

...Çok yakIn bir gelecekte bir radyo haberi
dün be$ ki$i (ikisi çocuk), zorla Macrosoft LaboratuvarlarIna girmeye çalI$tIklarI gerekçesiyle, güvenlik görevlileri tarafIndan vurularak yok edildi. Macrosoft ba$ danI$manInIn basIna yaptIgI açIlamada
"Macrosoft'a yapIlan en küçük saldIrIya bile tahammülümüz yoktur ve bu tür hareketleri her zaman oldugu gibi $iddetle cezalandIrmaya devam edecegiz. Çünkü Amerika $u anda dünya üzerindeki tek egemen güçse, bunu ordularIndan çok Macrosoft'a borçludur. Ya$asIn Agabey" dedi...

Terminator Unit - X

sundance

Biraz eğlenelim, gelin beraber bir Linux çizgiromanına bakalım

Esprileri, anlatımı ile bence çok eğlenceli ve geekly olmuş. Dahası sektörden kişileri de içeriyor, Slashdot`ın kurucusu Commander Taco bile var içinde. Bir gözatın derim...

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...