SCO hikayesinin sonu

0
sundance
Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.
Bence bir sonraki aşamada SCO(undrel) CEO'su Mc Donalds'a gidip üstüne kahve döküp tazminat isteyecektir.

Görüşler

0
darkhunter
Ahahaha... SC0'da pirince giderken, evdeki bulgurdan olanlar kervanına katıldı. Darısı, mahkeme tehditleri, açtığı davalardan fazla olan M$'in başına...
0
gnnaahh
Mcdomaltta kahve dokme durumu degildir olay. M$ in direk olarak yapamayacagi islerin tetikciligidir. SC0 cuk parasini almistir daha ugrasmasina gerek yoktur.

isin asil ironik tarafi M$ a Linux hizmetlerini satarak para kazanan Novele bir `hediye` daha verilmis olmasi.

Adalet `batI` da da sux galiba. Yok buradan oyle gozukuyorda olabilir. :P
0
simor
Benden çok yaşayacaksınız.
0
sundance
Çok eğlenceli ama, o kadar basit değil, denen bir çok şey aslında çok daha basit.

SCO'nun hisseleri %70 aşağıda ve şu anda batıyorlar. SCO'yu çok iyi bilmem ama MS'u bayağı iyi tanıyorum ve ortada kanıt bile yokken SCO'nun batmayı göze alacağı kadar para vermiş olamazlar.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070813-investors-bailing-on-sco-stock-scox-plummets.html
0
gnnaahh
Zaten batan bir firmaniz var ve gecmisiniz pek temiz degil birde onceden acgozlu satislar yapmissiniz. Bir sure sonra musterileriniz sizin kazikci oldugunuzu anlamis ve sizi yavas yavas terketmeye baslamis. Sektorde arkanizdan bir tane iyi konusan hatiri sayilir eleman yok. Gider ayak birkac milyon daha almaya karar veriyorsunuz ve sonunda sis perdeleri esliginde 'basit' islemlere basliyorsunuz.

SCO nun tek paragraflik tarihi bu kadar.

Simdi SCO yu M$ dan daha iyi taniyorsunuz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mepis Linux İncelemesi

anonim

Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.

Mandrake 8.0 PPC çıktı

anonim

Linux çekirdeği kullanan işletim sistemlerinden biri olan Mandrake 8.0`in PowerPC versiyonu çıktı. Mandrake 8.0 PPC G3`ler için optimize edilmiş ve G4`lerde de gayet yüksek bir performans gösteriyor. Beraberinde Kde 2.2, Gnome 1.4, XFree86 4.0.3 ve XPMac ile gelen Mandrake, "Mac On Linux" uygulaması sayesinde Macintosh programlarını Linux üzerinde çalıştırabilmeyi de başarıyor. Ayrıntılı bilgi, satın almak ya da indirmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ppc.php3

Gelecek Linux 2.0 çıktı

tongucyumruk

Gelecek A.Ş. tarafından geliştirilen Gelecek Linux'un 2.0 sürümü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız çıktı. Tamamen masaüstüne yönelik olarak hazırlanmış olan dağıtımda mümkün olduğunca paketlerde sadeleştirme yapılmış. Bu sayede ilk defa Linux kuran ve X, Window Manager gibi kavramlara pek te alışık olmayan kullanıcıların daha makina açılında içinde Enlightenment, Blackbox, Window Maker gibi çince kelimeler geçen uzun bir menü ile karşılaşıp şaşırması önlenmeye çalışılmış.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr