Sevgili Microsoft Windows

0
Challenger
Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Görüşler

0
mos
benim linuxum benden baskasina source code'unu gostermez..
0
conan
Benim Linux'um ise herkese kodunu gosterir ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.

Windows 95 10 Yaşında

sundance

10 yıl önce, 24 Ağustos 1995'de Şirket Windows 95'i büyük bir gala yemeği ile Windows 95'i duyurmuştu.

Opera'dan beş gün küçük olan Windows 95'in 10'uncu yılı ise Şirket'in Windows 95'e olan desteğini 31 Aralık 2000 itibariyle çekmiş olmasından dolayı duyurulmadı bile.

Microsoft, LAMP'e Karşı

butch

Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.