Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

0
kuzen
DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.
Floresan ışıklarıyla televizyon ekranları, düğmeleri kapatıldığı halde korkunç bir şekilde parlamaya başlayacak. Elektrik ve telefon kabloları o kadar ısınacak ki, plastik kaplar eriyip, ozon tabakasını yanmış plastik kokusu dolduracak. El bilgisayarlarıyla MP3 player'ların pilleri aşırı yüklenecek ve bu aletler elle tutulmayacak kadar ısınacak. Bilgisayarlar kül olacak, içlerinde sağlam en küçük bir bilgi kırıntısı bile kalmayacak. Radyolar, telefonlar, telsizler ve hatta dizel motorlu birkaçı dışında akla gelebilecek bütün makineler bir daha çalışmamak üzere susacak. Bu sırada insanların tırnağına bile bir şey olmayacak, ama insanlık kendini göz açıp kapayıncaya kadar 200 yıl geride bulacak. Avustralyalı yüksek teknolojili savaş uzmanı Carlo Kopp'a göre, bu korkunç silahı 1940'ların teknolojisiyle bile yapmak ve üstelik sadece 400 dolara mal etmek mümkün. O yüzden, siber terörizmin konuşulduğu bir dünyada teröristlerin bu silaha ne kadar yakın olduklarını görmek de mümkün. Yani sadece 400 dolara mal olan bir elektromanyetik bomba, bir göz kırpması süresinde, uygarlığı tam 200 yıl geriye götürebilecek. Şayet bu gerçekse o zaman dünyaca ekonomik kriz yaşarız. Tabi ekonomi diye bişey kalırsa.

Görüşler

0
anonim
Asparagas diye bir mevzu 200 yil once varmiydi bilmiyorum. Ama 2000 Yilindaki ornegi goruluyor :))

Lutfen kusura bakmayin ama, insan vucudu o saydiklariniz kadar iletken olmasada telleri kavuracak bir alan siddetinde kavrulacak kadar yeterli elektrolite sahiptir. Yani mucizevi bir notron bombasi biraz zor.

Ustelik birde bu saydiklarinizi gerceklestirmek icin gerekli olacak alan siddetini hesaplar, bu siddette alani olusturmak icin kac coulomb yuk gerekir, bu yuk icin kac tane elektron gerekir, bu elektronlar icin kac tane atom gerekir, bu kadar atomda elektron ve protonlar arasinda nifak olusturmak icin ne kadar guc gerekir bunlari hesaplarsaniz, bu hayalin pek mumkun olmadigini gorebilirsiniz.

0
anonim
Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Bu ayki (Ekim) Tübitak Bilim Teknik dergisinde konuyla ilgili bir yazı var. Okursanız em bombanın gayet mümkün (ve kolay) oldugunu göreceksiniz.
Çıkarımınız ilginç ama yanlış. Bu arada elektronla proton arasına nifak sokmak ne? Beni bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.
0
ttk
Washington'da denesin p...nkler.
Ne oldu denemişler mi ?
0
kotucocuk
Yalnız şunu unutmamak gerekir böyle bişey yapıldığında bunun menzili olmayacak yani kesin bir menzili o yuzden etraftaki dost birliklerde etkilene bilecek ama içine manyetik alanı geçirmeyen sir sinyal düzeneği yapılırsa emp patlatıldığında bu manyetik alan sizin yarattığınız koruma perdesini geçemeyecek bu yapılabilir bence ve atılan bölge karanlık zamana dönerken emp yi atanlar o bolgeye hukmede bilir. Saygılarla
0
Zebani
menzili olur. elektro manyetik teori okumanızı öneririm. saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BİLGİ’DE ALAN TURING GÜNLERİ, “KLASİK ve KUANTUM HESAPLAMA”

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, üç yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 29-30 Mayıs tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirecek. II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın şifrelerini çözen ve matematikle savaş kazanan adam olarak da tanınan İngiliz matematikçi ve şifrebilimci Alan Turing adına düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı bilim adamlarını bir araya getirecek.

Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

FZ

Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.

Herşeye rağmen Pozitif HAZİRAN sayısını çıkarttı!!!

adonis

Pozitif e-dergi tüm olumsuzluklara rağmen tam 230 sayfa bir dergi daha çıkarttı. Bakmak isteyenler için adres: http://www.pozitifpc.com

Yine 50 sayfaya yakın bir GNU/Linux içeriğine sahip.

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

4 lastik alana gsm hattı bedava......

kuzen

İtalyan lastik üreticisi Pirelli ile giyim şirketi Benetton, İş Bankası ile GSM operatörü Aria'yı kuran Telecom Italia'nın hisselerini satın aldı. Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera, Lüksemburg merkezli Bell Holding'in Telecom Italia'nın bağlı bulunduğu Olivetti şirketindeki yüzde 23'lük hisseyi 6.1 milyar dolara devretmeyi kabul ettiğini bildirdi. Artık pirelli bayilerinde "4 lastik alana aria hattı bedava diye görebiliriz."