Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

0
kosumi
Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Görüşler

0
ecder
Sonuçlar için: http://www.solarsplash.com/splash/results/event07.html#HEADING6

Bu arada Slalom'da da 3.lük almışlar ama artık tevazudan mı unutkanlıktan mı? Atlanmış. :p

Tebrikler.

18.06.2007 tarihli haberi "bir kısım medya" hariç hiçbir yerde görememiş olmak da üzücü.

İşin magazin yönüne gelirsek...
Daha önce Hürriyet'te çıkan haberi bilmeyenler için:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5609219

Bu ödüllerin ne şartlar altında alındığını da gösteriyor sanırım.
0
Zebani
Hürriyet'teki haberden!

....Bunun üzerine Prof. Mergen, Elektrik Makineleri Anabilim Dalı'na ait olan tüm laboratuvarlarda çalışmayı Deniz Yıldırım'a ve ondan ders alan öğrencilere yasakladı. ...

Kendine bilimadamı diyen zavallılardan çok var ülkemizde malesef. Allah ülkesi için bişey yapmak isteyenlerin yardımcısı olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

Tüm dillerin kökeni Anadolu mu?

FZ

Yeni Zelandalı iki bilim adamının Nature dergisinde yayımlanan araştırmasına göre Sanskritçeden İngilizceye kadar bütün Hint-Avrupa dilleri 8 bin yıl önce Anadolu'da doğmuş.

Russell Gray ve Quentin Atkinson'ın 'evrimci biyoloji' tekniklerine dayanan araştırmasına göre Hititçe, Yunanca, Latince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Sanskritçe, Kelt dilleri, Farsça ve Rusçanın tohumlarının Anadolulu ilk çiftçiler tarafından atıldığını ve zamanla tüm dünyaya yayıldı. GlaxoSmithKline ilaç firmasının Biyoinformatik bölümünden David Searls, Gray ve Atkinson'ın dil ağacının gelişimiyle ilgili değerlendirmesinin bilinen tarihi olaylarla da çakıştığını söyledi.

Kaynak: Radikal

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

Tutma Şu Lazeri Gözüme!

parsifal

Plazma TV'mi daha iyi yoksa LCD'mi diye tartışırken yeni bir taraf daha tartışmaya katıldı. Lazer TV

/.'daki habere göre 2007 Noel'inde aramıza katılacak lazer tv ile gözün ekranda görebildiği renk oranı %30-35'lerden %90'lara çıkacak.

Beni ilgilendiren kısmı ise, bu yeni teknoloji ile eskisinin değer kaybetmesi ve telaffuz edilebilen fiyatlara inmesi.