Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

0
vst
Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.
Bir ilginç nokta: Konqueror de habere 0.42% ile dahil edilmiş. Böylece, Konqueror de "diğer" kategorisinden çıkıp, kendi ismiyle anılmaya başlanmış oldu.

Bütün bunlar gerçekleşe dursun, ülkemizdeki web siteleri lüzümsuz yere standardize edilmemiş kodlarla ve özgür olmayan yazılımlarla görüntülenen parçalarla donatılıyor. Halbuki, Web üzerinden hizmet veren en kapsamlı CGI uygulamasının bile standardlara uyumlu olarak çalışmaması için hiçbir neden yoktur. Bunun nedeni, anlaşılıyor ki, yeterli bilgi donanımından yoksun web tasarımcıları ve programcılarının standartlara karşı direnç göstermesidir. Umarız bizler de her siteyi istediğimiz her web görüntüleyici ile gezebiliriz...

Görüşler

0
kurdoglu
Geçenlerde ido nun sitesinden bilet alayım dedim firefoxla bir türlü sisteme giremedim. Bu bileti almak zorundaydım çünkü oraya son anda gideceğim için bilet kalmayabilirdi, Altında da "Bu site sadece Internet Explorer 5.5 ve üstü versiyonlarla uyumlu çalışmaktadır" yazıyor. Artık bende sorun olduğu için mi girmiyordu bilmiyorum ama kullanıcı adı ile şifreyi giriyorum giriş e tıklıyorum bir türlü girmiyor. Allahtan vmware altında vmware vardı da oradan explorerı açıp rahatça biletimi aldım.
0
demolish
Best Viewed Using The Browser YOU Like

http://www.anybrowser.org/
http://www.anybrowser.org/campaign/
http://www.anybrowser.org/campaign/abgraphics.html

http://www.anybrowser.com/
http://www.jessett.com/
0
urxalit
Eğer uyumsuz sitelerin kara listesi çıkacaksa bascuda.com'u unutmayın. Ne firefox, ne opera ile hiçbir sipariş vs yapılamıyor.
0
demolish
bu hususta benim görebildiklerim şunlar; ie nin güvenlik problemleri ve firefox un hem teknik hem güvenlik bakımından öne geçmesi sebebiyle, windows kullanıcılarının firefox u tercih eder hale gelmesi sayesinde standartların uygulanması konusundaki duyarlılık arttı. yani tarayıcı bağımlı siteler yüzünden internet keyfi kursağında kalanların sayısı artınca bu konuda homurdananların çıkardığı seste yükseldi ve daha bir iştilir(gerçi evveldende işitiliyordu fakat kimse tınlamıyordu) hale geldi. o yüzden bence yapılması gereken www.spreadfirefox.com . şahsen her windows kullanıcısına tavsiye, kurulum, teslim ediyorum. bu yol bence arzulanan hedefe ulaşmak(tasarımcıların tarayıcı bağımsız site tasarlamaları) için uzun vadeli fakat daha etkili bir yol.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.

PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

saman

PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "