SpreadFirefox.com'a saldırı

0
Soulblighter
Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.
Firefox geliştiricileri, bilgilerin çalınıp çalınmadığından emin değilller. Firefox geliştiricisi Asa Dotzler "Spread Firefox'un bir bölümünün dışarıya SPAM yollamak amacıyla saldırıya uğradığını anladık. Herhangi bir kişisel bilginin çalındığını düşünmüyoruz. Fakat yine de üyelerimizi şifreleri değiştirmeleri konusunda uyarıyoruz." dedi.

Mozilla Vakfı'nın Ürün Pazarlama Yöneticisi Rafael Ebron, "Spread Firefox.com için kullanılan site yönetim sistemi Drupal'daki bir açıktan faydalanan saldırganlar, siteyi Pazar günü ele geçirdi." dedi.

Rafael'e göre 100.000'den fazla üyesi Spread Firefox'un üyelerinin e-posta adresleri, hızlı mesajlaşma isimleri, adresleri ve doğum günleri gibi bilgileri çalınmış olabilir.

Kaynak: InfoWorld

İlgili Yazılar

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Mozilla 1.0 RC2 Çıktı

anonim

Mozilla'nın beklenen kararlı sürümüne yaklaşırken çıkan release candidate'lerden 2.'si de duyuruldu.
Şu meshur kullanıcı dosyalarına erişebilen xml açığı da dahil olmak üzere birçok hata ve bug giderilmiş.
Mozilla 1.0 RC2'nin sürüm notlarının (güncellemelerinin) tam listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.
İndirmek için ise ister yansı listesini ister ana sunucuyu kullanabilirsiniz.

Mozilla.TR ye Suikast...

anonim

Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.