SQLite Manager: Bir Diğer İşe Yarar Firefox Eklentisi

0
Tarık
Son derece hafif, sqlite son sürümüne uyumlu ve sitesinde belirtildiğine göre Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Seamonkey, Songbird, Flock, Komodo IDE ve Komodo Edit yazılımlarında da kullanabileceğiniz kullanışlı ve işe yarar bir firefox eklentisi.
Birçok kurumsal yerel çalıştırılabilir (executable) sqlite veritabanı yönetim uygulamasının yanında çok hafif ve neredeyse hiç yer kaplamıyor.

SQLite ile haşır neşir olanların eksikliklerini gözardı edip denemeleri tavsiye olunur.

İlgili Yazılar

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.

Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

sefalet

Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.

Mozilla Labs Sunar: Jetpack

Tarık

Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.

Firefox 2.0 Beta 1 yayınlandı...

arif_dn

Görsel olarak pek fazla bir değişiklik yok . Eklentiler menüsünde biraz değişiklik yapılmış. Bir de ana ekranda sağ üst köşedeki arama kutucuğu biraz değişmiş. Alt yapı olarak neler yapıldığı hakkında bir açıklama bulamadım.

İndirmek için buraya.