Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

0
sefalet
Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com
Bu arada eski Türkçe bir sözcük de olsa "müdahale" sözcüğünü "Hack" yerine kullandım(eski Türkçe bir sözcüğü bilişim alanında kullanmak keyif verici ve ilginç geliyor bana).

"Müdahaleci", "Müdahale eden" belki ses olarak iyi durmuyor, bu yüzden kullanılacağını zannetmem.Ama "müdahale etmek" kullanılmalı bence.Sanırım bir çok kavramda olduğu gibi yabancı dilden giren bazı kavramları açıklamak için birden fazla sözcüğün kullanılması "Hack" kavramı içinde geçerli olabilir.Bunda sakınca olmadığı gibi zenginlik olarak da görebiliriz.

İlgili Yazılar

Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

baRRacuda

comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

cbc

Çıktı çıkacak mı, yoksa bir hata mı?

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/

Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

anonim

Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/