Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

0
zekzekus
Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.
Kitabın ilk versiyonunun Eylül ortasında yayınlanması planlanıyor. PDF formatında ücretsiz olarak edinilebilecek olan kitabı basılı olarak sipariş etmek de mümkün olacak. Kitabın LaTeX kodlarına şu anda svn deposundan erşmek mümkün.

Proje Ana Sayfası

Görüşler

0
auselen
Niye aklıma hep bu resim geliyor?

http://st-www.cs.uiuc.edu/Graphics/bytebloon.jpg
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

conan

Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.

Photoshop Arayüzlü GIMP

ebola

Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.

MacOS X için Microsoft Office 10

anonim

MS Unix'ler için Office'i çıkarmaya artık iyice karar vermiş gibi gözüküyor. MS'den Kevin Browne New York'daki Mac World'de Mac OS X için MS Office'i anons etti. Darısı Linux a :)

detaylı bilgi için...

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html