Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

0
conan
Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.
Hemen hemen aynı zamanlarda Sun Microsystems de StarOffice´in 7 numaralı sürümünü duyurdu. Bu PDF dosyası içerisinde yeni StarOffice´deki değişiklikleri ve yenilikleri görebilirsiniz. İddialara göre daha iyi Microsoft Office uyumluluk, daha iyi yazıcı çıktıları, belgeleri PDF yayınlayabilme, sunumları Macromedia Flash çıktısı yapabilme, SO çıktılarını Internet Explorer´da da görebilme, Palm, vs. gibi cihazlarla uyumlu çıktılar verebilme ve daha uzun bir şekilde alt alta sıralayabileceğim ve çok üşendiğim ozellikler bu sürümünün bombaları gibi görünüyor. NewsForge StarOffice'in yeni sürümüne yönelik küçük bir inceleme yapmış bile. StarOffice yaklaşık 75$´a satılıyor. (edu ve org'lar icin bedava)

Görüşler

0
FZ
Dr. B. D. McCullough, associate professor of Decision Sciences at Drexel University and a noted authority on the accuracy of statistical software says: ``Persons who wish to use a spreadsheet to perform statistical analyses, and who are concerned about the accuracy of their results, are advised to use Gnumeric rather than Excel.´´
0
FZ
Özellikle yukarıdaki yorumdan sonra aklıma takıldı, canım ülkemde Excel yerine ciddi ciddi Gnumeric kullanan birileri var mıdır acaba?

(Evet diyenlere ikinci sorum, SPSS yerine R kullanan var mıdır ve ne kadardır şeklinde olacak ;-)
0
Challenger
Ben varım. Ciddi ciddi iş yerindeki 4 makinede de Gnumeric ve Abiword kullanılmakta.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Garip Bir Hata Mesajı

PCW

Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

Soulblighter

Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.