Squid ==> Transparan Proxy?

0
kaya
Bir sunucum var: Red Hat 8.0. Bunun üzerinde klasik olarak apache & qmail vs. çalışıyor. Bu sistem üzerine transparan proxy server kurmak istiyorum.
Yani şu nefret ettiğim (fakat kullandığım grafik programlarının onda çalışması yüzünden kullanmak zorunda kaldığım) MS Windows´un internet connection sharing olayı. Sanırım sunucuyu gateway olarak gösterip tüm port 80 trafiğini internete yönlendiriyormuşum ama aynı zamanda port 80´de Apache de çalıştıracağım.

Fazla bilgim yok. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Görüşler

0
raistlinthewiz
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/transparentproxy.html

bir goz at. belli bir sure once yazmıstım. genel bilgiler var...
0
kaya
selam,
redhat da bir problem çıktığı için suse kurmak zorunda kaldım.
iki problemimim var. iptables olayını çözemedim.
bilgisayarlardan proxy ayarlarını yaptığımda çalışıyor ama kaldırınca çalışmıyor.(serverı gateway olarak göstermeme rağmen.)
bu konuda ne yapabilirim?
birde redhat 8.0 ı kurarken checking partitions da takılıyo.
o konuda ne yapabilirim?

şimdiden saolun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

ghanthar

SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611

Novell+RedHat+Sun = Masaüstü Linux

yuxel

Gizli haber alma örgütü Slashdot'a göre Novell, Redhat ve Sun, bir Linux masaüstü için güçlerini birleştirmiş. Ancak hangi masaüstü ortamının seçileceği tartışma konusu. Tartışma, Ximian'ı, Gnome'u elinde bulunduran Novell'ın, SuSE'yi de bünyesine kattıktan sonra en büyük sponsorlarından birisi SuSE olan KDE'nin durumu ve SuSE gibi KDE'yi en iyi taşıyan dağıtımlardan birisinin Gnome'a daha fazla ağırlık vermesi ile ilgili.

Linux Komikleri :)

butch

Linux karikatürlerine ne dersiniz. http://comic.escomposlinux.org/ adresinde haftalık yayınlanan karelerden birkaç örnek Bugzilla , The Matrix Rebooting, Knoppix