StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

0
ahmetozdemir
MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
bu programlar ii hoş güzel hatta bende grafik işleri yapıyorum ama linux ile kullanılabilecek versiyonları yok bunşarın hep mac ve windows sürümleri var linux sürümlerini bulabileceğim bi yer bilen varsa bide ona bakacam ama şuan bu programı merak ettim
0
FZ
StarLogo'ya çok benzeyen NetLogo var.

NetLogo, Java sanal makinası (sürüm 1.4.1 ya da daha yukarısı) olan herhangi bir işletim sisteminde çalışmaktadır ve buna GNU/Linux da dahildir. Mesela benim Debian GNU/Linux sistemimde sorunsuz olarak çalışıyor NetLogo.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

vst

TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.

http://www.temizyazilim.org/

ieski

İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.

Bir programcı gözüyle DNA

tongucyumruk

"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org