Steve Jobs' tan hayat dersleri

0
Tarık
Macintosh ve Pixar ' ın kurucusu, hali hazırda yöneticisi Steve Jobs' tan kendi yaşamının kırılma noktaları, seçimleri ve hayatı hakkında değerli bir konuşma.
http://www.dailymotion.com/video/x3j81k_steve-jobs-ac-kal-budala-kal

Birçok kişiye bireysel motivasyon manasında faydalı olacağını düşünüyorum. Zira ülkemizde yoksunluğunu fazlasıyla hissettiğimiz konulardan biridir motivasyon.

Görüşler

0
anonim
Kesinlikle harika bir konuşma.

Ve de bir arkadaşıma seyretmesi için göndereceğim.
Şu an fazlası ile ihtiyacı var :)
0
Racih
Çok anlamlı konuşma olmuş.İlk kez ne yapacağımı net olarak biliyorum.Bu adamdan öğrenilecek çok şey var ...
0
ahmetturky
Türkiye'de basında "eksik" çıkan "open source", "free software as in freedom" haberleri ile dalga geçen fazlamesaicilere:

-Macintosh Steve Jobs'un kurduğu Apple şirketinin bir bilgisayar modelidir dolayısıyla Steve Macintosh'un kurucusu olamaz.
-Pixar'ın kurucusu George Lucas'dır. Steve Pixar'ı George'dan satın alıp Disney'e satmştır.

İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım.
0
Tarık
Evet hakkınız var Macintosh yerine Apple olması gerekiyordu. Pixar kurucusu değil yöneticisi olduğu bir şirket. Gönderen olarak hatayı yapan benim. Aslında yazarken farkındaydım, ama bu haberde içerikten çok görüntü mevzu olduğu için özen göstermedim. Sonradan değiştirme imkanım da olmadığından öylece kaldı. Site yöneticileri görürse düzelteceklerdir.
0
anonim
Bu haberin orjinal metnine bakmak lazım. İmla hataları editorler tarafından düzeltirilirken haber metni yanlışlığa kurban gitmiş olabilir. Haberi gönderen kişinin kapasitesi ve Türkçe bilgisi yeterli değil çünkü.
0
robertosmix
Aslında Bill Gates'in hayatının da Steve Jobs'tan geri kalır bir tarafı yok.
0
auselen
Jobs'tan varlıklı doğmuş olduğunu düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

Sistem Yöneticileri Günü

FZ

Onlar çoğu kişi için görünmez adamlar. Bilgi işlem odasının soğuk koridorlarında gezen ve şirketin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayan insanlar. Ancak bir problem çıktığında hatırladığımız meçhul kahramanlar. Hâlâ tahmin edemediyseniz söyleyelim: Onlar Sistem Yöneticileri ya da çoğumuzun alışık olduğu deyişle SA veya SysAdmin ve bugün onların günü, 26 Temmuz Cuma günü resmi Sistem Yöneticisi Günü olarak belirlenmiş durumda.

364 gün boyunca takdir etmeyi çok fazla aklımızdan geçirmediğimiz bu insanlara bir günü çok görecek değiliz herhalde! Yeni bilgisayarları ağa ekleyen, yeni kullanıcı hesaplarını açan, sistem yazılımlarını kuran, virüslerin yayılmasını engelleyen ve her türlü soruyu (abuk sabuk olanlar da dahil) cevaplayan bu cefakâr insanların duygularını belki de en iyi bu karikatür yansıtıyor.

Bugün Sistem Yöneticinizin şirket için ne kadar çalıştığını düşünün ve ona bir hediye alın (olası hediyeler ve asla alınmaması gerekenlerin güzel bir listesini ilk linkten öğrenebilirsiniz), en azından bugünü duyurarak ona hak ettiği saygıyı gösterin.

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

Bira göbek yapmıyor!

sundance

Register.com'un haberine göre, bira göbek yapmıyor! Bira, şarap, süt ve portakal suyunun karşılaştırmaları sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori içerdiklerini belirlenmiş.

Öte yandan, bira ile birlikte kebap yemenin, özellikle de döner kebabın (aynen böyle yazıyor) ve körili sosların, kilo almaya yol açtığı ama öte yandan bunların da kelliği azalttığı ve Duracellvari bir performans artışına yol açtığı da belirtiliyor.
Yok abi ben bira içmiyorum artık, göbek yapıyor diyip ülkemizdeki IT sektörünün gelişmesinin önünü tıkayanlara önemle duyrulur ;)

Genelağ

redogre