Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

0
Challenger
Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.
sun

Görüşler

0
FZ
Ben olsam 2.6.7 milyon $ para talep ederdim bugünlerde ;-)
0
sundance
2.6.7 Milyar $ demek istedin sanırım ;)
0
Challenger
Ehem! Sayılarla ilgili probleminiz var galiba! Sanırım 2.67 milyar $ demek istediniz.
0
FZ
Sayı değil, espri, bkz. kernel.org ;-)
0
Challenger
Zaten bu da bir espriydi.
0
FZ
Aha, oltaya geldik ha! :o

:)
0
conan
Come fishy fishy fishy :)
0
FZ
conan arkadaşım sen e-postalarını okumuyor musun, çok mu meşgulsün yoksa adresin mi değişti? Ortak bir tanıdığımız var imiş, onunla ilgili bir şeyler yazmıştım, eline ulaştı mı?

Kestane kebap acele cevap :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS IE Solaris üzerinde

anonim

Microsoft IE HP-UNIX den sonra Solaris üzerinde de çalışmaya başladı, merak ediyorum Microsoft neden IE yi Linux yada FreeBSD üzerinde de çalıştırmak için bir çalışma yapmıyor bu kadar zor değildir sanırım, Hotmail FreeBSD üzerinde koşmasına rağmen(bu bilgiyi Sundance'den aldım) Microsoft neden FreeBSD için uygulama yazmıyor IE veya Outlook gibi.

Solaris, Linux ve FreeBSD Çekirdeklerinin Karşılaştırması

honal

"Bu günlerde zamanımın çoğunu, sınıflarda öğrencilere Solaris'in iç yapısı, aygıt sürücülerini ve sistem çökmeleri anında çekirdek tarafından üretilen çıktıları (kernel crash dump) analiz ederek hata ayıklamayı öğretmek için harcıyorum. Sınıflarda ne zaman ki Solaris'e ne çeşit alt sistemlerin adapte edildiğini izah etsem, öğrenciler sıksık "Bu Linux'da nasıl çalışıyor?" ya da "FreeBSD'de falan böyle çalışıyor, Solaris'te nasıl?" şeklinde sorular yöneltiyorlar.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

Sun Yutarak Geliyor !

sundance

Internet teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen hardware ve software üreticilerinden Sun Microsystems, son bir iki yıldır adından sıkça bahsedilen Cobalt firmasını satın aldı