Sun Open Source University Meetup Platformu

0
sifirdd
Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/
sun

İlgili Yazılar

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor

Sun'dan Açık Kaynak Kodlu Java

Challenger

C-Net Asia'da yer alan haberde, Sun Microsystems'in başkanı ve COO' su Jonathan Schwartz, Solaris işletim sistemini açık kaynak kodlu yapmayı planladıklarını açıkladı. Schwartz, "ne zaman olacağını söylemek istemiyorum ama Solaris'in kaynak kodunu açacağız" dedi. Sun'ın kodunu açtığı tek şey Solaris değil. ZD Net Avustralya' da yer alan bu habere göre de Sun'ın Java teknoloji sözcüsü Raghavan Srinivas, Java'nın açık kodlu bir sürümünün olacağını açıkladı. "Java'nın nasıl açık kaynak kodlu olacağı üzerinde çalışmadık. Ama bu olacak. Belki bugün olabilir, belki yarın, belki de 2 yıl sonra olabilir" dedi.

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

Cobalt mavisi sönüyor!

sundance

Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...