Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

0
conan
OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.
sun

Görüşler

0
FZ

http://www.cs.colorado.edu/~garnett/ipc-cinderblocks.jpg

;-)
0
murat09
Ya eski Inteller ne işe yarar? Hatta 2 sene evvel öncekileri? Ben enson 486 makineyi bodruma tabir caizse gömdüm. (Yüklüğe destek yaptım) Ayrıca, SPARC lar halen üretiliyor [inşallah alacaz da ondan biliyorum :-) ]
http://www.sun.com/processors/index.html
Ama, KDE ye destek vermeyen, KDE düşünülerek yazılmış açık kaynak pek çok programı yoksayan bir OS ninde fazla yaygınlaşamayacağını düşünmekteyim...Maalesef hemde...
0
yuxel
"It is important to remember that this desktop system is meant for the enterprise and corporate desktops and not for home desktops."
kde veya kde programlarından yoksun, kapalı kodlu bir yazılım/işletim sistemi siz de takdir edersiniz ki çok pahalı bir girişim olacaktır(hm bildiğim kadarıyla JDS'ın kodları açık değil ;) ). Yani kde olmamasının arkasındaki neden, qt'nin güzelim lisansı(!) olsa gerek.
0
conan
Aslinda sistemin KDE icermemesinin en onemli nedeni yazida da belirtildigi uzere, Sun'in Java uzerinden GNOME'a acikca destek vermesi. Yani Java Gnome temalari ile uyumlu halde calisacak hale getirilecek yanilmiyorsam, belki de bu projeyi [http://java-gnome.sourceforge.net/] kullanirlar bu is icin bilemem. :)

JDS'in desteklenen bir proje oldugunu da unutmamak lazim. Destek acisindan bakildiginda sadece bir Masaustu'ne destek vermek cok daha kolay (ve ucuz tabii ki) Dolayisiyla JDS'in lisans nedenlerinden cok destek nedenleriyle KDE'yi barindirmadigini dusunuyorum.

Neyse bakalim bu projeden ne cikacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

larweda

Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html

Solaris Çekirdeği Uzmanı Andy Tucker İle Röportaj

FZ

Günümüzdeki en önemli UNIX türevlerinden biri olan, bankalardan tutun telekom sektörüne dek pek çok sektörde yoğum hacimli bilgi işlem görevleri için kullanılan Solaris işletim sisteminin çekirdeğinin geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis Andy Tucker, işletim sistemleri ile ilgili son durumlardan bahsediyor.

Tucker, Solaris´in geliştirilme yöntemi ile Linux ve FreeBSD geliştirilme yöntemlerini kıyaslıyor, mikroçekirdek mimarisinin önemine değiniyor, Solaris´teki karmaşık algoritmalardan bahsediyor, neden hala en çok kullandıkları programlama dilinin C olduğunu açıklıyor ve Solaris 10 ile birlikte gelecek yeniliklere dair ipuçları sunuyor.

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle: