Sylpheed: Hızlı, Sağlam, Kaliteli

0
conan
Bir süredir mail okuyucusu (okutucusu daha doğru sanırım :) olarak Sylpheed kullanmaktayım. Hiroyuki Yamamoto'nun bu harika yazılımını biraz olsun tanıtabilmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Sylpheed'le tanışmam sanırım ilk 1 sene öncesine dayanıyor. Kurup denediğimde pek fazla ilgilendiğimi söyleyemeyeceğim: Gerçi o aralar sabit bir Linux kurulumum olmadığı icin her türlü programı deneme aşamasındaydım. Her neyse, 4 ay kadar önce yanılmıyorsam sylpheed 0.8.6 versiyonundan tekrardan bayrağı ele aldım :) O gün bugündür sylpheed kullanır oldum.

Gelelim nedenlerine. Yazıda programı artı eksi şeklinde değerlendirmeyi düşünüyorum, cünkü bir çok güzel yanı olsa da beni rahatsız eden bir iki yanı da mevcut programın.

Artılar:
1) Hız: Doink! Hemen de her şeyde hız denir değil mi? Ama bu cidden farkedilir bir hız! Örnek: Şu an lisemin mail listesinin gelen bütün maillerini tuttuğum dizinin icinde 2223 tane mail var. Maillerin From, Subject, To vesaire yerlerinde arama yapmak korkunç hızlı. Mailleri sıralamak, göstermek, edit, forward ve saire işlemlerinde hız inanılmaz. Hele o filtreler! Ayarlaması ve filtreleme hızı süper!
2) Kullanım kolaylığı: Görünüm oldukça sade, İşlemler tek tuş ile işliyor, Ayarlar oldukça basit, anlaşılır, detaylı. Plugin desteği var. Dolayısıyla eksik bulduğumuz yanları pluginlerle destekleyebiliyoruz.
3) İşini biliyor :) Yani sadece email okuyor :) Büyük bir çamaşır makinasının yanında email clientı olarak gelmiyor yani. ;)
4) Mail içinde resim gösterimi de oldukça hızlı ve başarılı.
5) Sylpheed-claws: Başli başına bir fenomen :) Şimdiye kadar yazılmış birçok sylpheed add-on ve plug-inini birleştiren proje!
6) Import/Export: mbox formatlarını import/export edebiliyorsunuz. Ayrica tabii ki mbx2mbox programı ile outlook'unuzu da Sylpheed'e taşımanız mumkun.

Eksileri:
1) Email check ederken dünya duruyor :) Yani email check işlemi başladığında yapılan işlemler ne yazık ki donuyor. 150 email alırken varolan emaillerin okunamamasi oldukça sinir bozucu :( Fakat email yazarken böyle bir şey olursa email-check esnasında yazdığınız şeyler kaybolmuyor.
2) Türkçe desteği: Korkunç bir türkçe destegi vardi sylpheed'in. Ta ki 0.8.11 versiyonu çıkana dek! Bugün 0.8.11'i kurduğumda türkçe desteğinin tamamen değiştiğini ve her türlü encoding'in desteklendiğini fark ettim. (meraklısına: sylpheed 0.8.9 dan itibaren jconv yerine artık iconv kullaniyor.) Dolayısıyla şu anda bu eksi artıya dönüşmüş durumda ;)

Email programı arıyorum diyorsanız arayışınız sona erdi :) Bence hiç durmadan sylpheed-clawsu çekip kullanmaya başlayın. ;) Özellikle filtre yaratın hehe!

Editörün Yorumu: Bir de FZconv yazılım var tavsiye ederim ;-)

Görüşler

0
oktay
sylpheed kullanmayan kaldi mi yaw ? :)


neyse.. bir kac ufak noktaya da ben temas edeyim.

Baya eski bir versiyonu ile ilgili bir yazi (ingilizce):
http://linux.oreillynet.com/pub/a/linux/2001/12/06/sylpheed.html


claws.. pluginleri toplayan bir ekipten ziyade ana sylpheed kodunu alip buna ozellikler ekleyen bir ekip. Web siteleri artik http://claws.sylpheed.org oldu resmen.

Resmi olmasa da ana Sylpheed sitesine http://sylpheed.org adresinden ulasilabilir.


Ben uzatmiyorum. Sylpheed'e ne dense azdir. Bir kullanan bir daha birakamaz. Aramasini bilirseniz bir windows versiyonu da mevcuttur.

Bu arada son bir egzersiz hareketi olarak

whois sylpheed.org

yapiniz :PPP

oktay

0
mos
ben de bir kere deneyip bir daha birakamayanlardandim, ama 2-3 haftadir mozilla'nin mail client'ini kullaniyorum.

ne eksigi var ki ? :)


bu arada sylpheed'in news destekledigini eklememissiniz :) evolutoion hala news desteklemiyo sanirim?
0
Maverick
Mozilla 1.3 çıktı. News ve Mail konusunda gelişmeler de var (Built-in Spam filter gibi).. www.mozilla.org
0
FZ
Valla ben de ofisteki Win2000 makinamda aylardır Mozilla Mail kullanıyorum (birkaç bini buldu mesaj sayısı) ve arama tarama işlemleri de gayet hızlı. Filtrelerle de ilgili olarak herhangi bir problemim olmadı.
0
Maverick
Mozilla haberleri veriyorum diye yanlış anlaşılmasın; ben de Sylpheed-claws kullanıyorum. :^P
0
tongucyumruk
Sylpheed kullanmayan kaldı. Meesela ben hala mutt kullanıyorum... Zira Sylpheed'i X olmayan bir makinadan ssh ile bağlanıp kullanamıyorum heeheheh
0
FZ
Mutt deme, insanları dinden imandan çıkarma. Gençlerin körpe beyinlerini zehirleme. Onları terminal ekranın mono ve kontrast renkleri arasına hapsetme, beyin kıvrımlarını yorma, yordurma, kaosa sürükleme onları. Yapma bunları. Ya da daha fazlasını yap. Beni karıştırma. Benim kafam zaten çok karışık... Yorgun bir adamım ben. Bu okuduğun yorumu kayıtlardan çıkar, filtre koy. Program yaz. Gülümse. Bitti.
0
dfisek
Sylpheed iconv kutuphanesi gecisi sirasinda 0.8.9 ve 0.8.10'da ciddi turkce sorunlari yasadiysa da 0.8.11'de hepsi duzeltildi. Belki claws kullaniyorsaniz onda bir hata olabilir?

E-posta kontrol ederken dunyanin durmasi da cok normal cunku henuz multi-threaded degil. Yani sakiz cignerken merdivenlerden dusuyor :-). 1.0 surumunden once ayni anda birden fazla is yapabilir hale gelmesi planlaniyor.
0
conan
Bkz: Eksiler 2. madde ;) zaten ben de duzeltildigini soyluyorum hehe ;) claws'da da duzeltildi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

Google query API

FZ

Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.