Telekom Grevi Başladı!

0
parsifal

Görüşler

0
nehuse
Evet sabah cep telefonları çalışmıyordu. Bu grev sayesinde alt yapımızın tekele bağlı olmasının ne kadar kötü olduğu ortaya çıktı..
0
anonim
keske bizde bagimsiz olabilseydik,bu tur olaylarin olmasi cok uzucu.malesef emperyalizm ulke topraklarina islenmis bir organizma gibi...
0
realist
Türk Telekom yönetimi basın toplantısında gece 2:30 civarı fiberoptik kabloların kesildiğini, greve katılmayan personel onardıktan sonra sabaha karşı tekrar sabote edildiğini bildirdi, bir kaç kesik kablo fotoğrafı da gösterdi.
0
comnumes
Arkadaşlar sadece teknik yönden düşünmeyelim. Göremiyormusunuz ücret dengesizliği ile çalışanları birbirlerine düşürülüyor. Rekabete açıldı. Gene telekom alt yapısı kullanılıyor. Bırakın telekom'u hor görmeyi bu zamana kadar teknolojiyi Türkiye getirip Türk insanını teknoloji ile buluşturduğu için vefa borcumuz var telekom çalışanlarına. Sabotaj denince hele hele bu günlerde hepsi milliyetçi ruhu olan insanlar vardır. Böyle bir hainlik yapmazlar. Yapanlarında hesabını sorarlar. İnanın arkadaşlar.
0
parsifal
Basın toplantısının İngilizce, Türkçe tercümeyle yapılıyor olması da bir başka detaydı.
0
bobrektasi
İşçilerin böyle birşey yapacağını sanımıyorum. Mantıklıda gelmiyor bana. Bu haber bana bir çeşit grev kırıcılık gibi geliyor.
0
comnumes
evet aynen öyle arkadaşlar kesinlikle doğru. Gece 3'te kopmuş. Sanki biliyorlarmış gibi sahaba kadar onarmışlar. Aferin onlara. Nerden biliyorlarsa. Hemen çözmüşler. Komplo kokusu alıyorum...
0
comnumes
evet aynen öyle arkadaşlar kesinlikle doğru. Gece 3'te kopmuş. Sanki biliyorlarmış gibi sahaba kadar onarmışlar. Aferin onlara. Nerden biliyorlarsa. Hemen çözmüşler. Komplo kokusu alıyorum...
0
Ono
Grev yapmaya her calisanin hakki var. Fakat bizim parasinin odedigimiz kablolari kesme hakkini kim veriyor bunlara?

http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4731 Su rezillige bakin.
0
marvel
arkadaşım bende türk telekom çalışanıyım ve grevdeyim. basında çıkan haberlere göre yorum yapıp bu kadar basit düşünmenize üzüldüm. grevdeki hiç bir arkadaşım o kabloları kesmez. grevimize gölge düşmesini istiyenlerin oyununa geliyorsunuz. lütfen bu konu hakkında fikir beyan edecekseniz olayların iç yüzünü öğrenmenizi tavsiye ederim. ayrıca abone olarak mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız tüketici koruma dernekleri vasıtasıyla hakkınızı arayabilirsiniz. eğer grevimizle ilgili doğru bilgilere ulaşmak isterseniz bunu bütün arkadaşlarımız seve seve yapar.
0
telekomcu
Sevgili arkadaşım..O kabloları kesen poz vererekmi kesmiş acaba..O fotoğrafların her biri yıllardan bu yana telekomun şebekesine düzenlenen sabotajların usulleri ve nasıl onarıldıklarının eğitimi verirken çekilmiş eğitim fotoğraflarıdır.Lütfen grevdeki kimsenin günahını almayın.
0
mow
telekom yönetiminin kabloları birilerine kestirmiş olması çok daha yüksek bir ihtimal, sonuçta grev yapan insanlar şirketi batırmak için değil daha yüksek ücret alabilmek için grev yapıyorlar.

bence yasal olan grevi yapanları tamamen kötülemek ve insanların olaylara bakış açsını değiştirmek adına yönetim tarafından yapılmış bir oyun.

olayın, anında, her yerde ve dibine kadar detaylı olarak anlatılıyor olması da ayrı bir şüphe tabii ki :)
0
bm
sonuçta grev yapan insanlar şirketi batırmak için değil daha yüksek ücret alabilmek için grev yapıyorlar.

Tekel komunundaki bir sirket nasil batacak? Insanlar hattim calismiyor gidip bunun rakibinden alayim filan diyebiliyorlar mi? Kesinti oldugu zaman tazminat mi aliniyor yahut abonelik ucretine tabi gun sayisi ona gore mi ayarlaniyor?

0
mow
"grev yapan insanlar" derken sadece "telekomda çalışıp grev yapan insanlar" ı kastetmemiştim, genel olarak "grev yapan insanlar"ı kastetmiştim.

üstelik zarar verilecek nokta bu değil ki, insanlar buradan para kazanıyorlar, grevin nedeni de daha çok kazanmak istemeleri, kesintiler bir tek yerde de değil, bireysel bir olay gibi gözükmüyor. kesince ne olacak? bu kadar salak mı bu çalışanlar? sanıyorum değildir.

haklısın, bir yaptırım yok, maddi olarak ta ciddi bir zarar verilmemiş öyleyse zaten çalışanlar açısından kesilmesinin anlamı ne olabilir ki?. hiçbirşey.

ayrıca sabotaj için daha değişik yollar olabilirdi, daha uzun süre anlaşılamayacak veya daha uzun süre kalıcı zarar verebilecek şeyler de yapılabilirdi. kablonun kolaylıkla ve kısa zamanda tamir edilebileceğini kendileri de biliyordur elbette.
0
telekomcu
Sevgili arkadaşlarım;
Türk Telekom personeli vede greve katılan bir kişi olarak sizlerle bu konu ile alakalı bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.Elbet aranızda itibar edeniniz olduğu kadar,bana inanmayanınızda olabilecektir.Hepinizin görüşlerinize şimdiden saygı duyduğumu bilmenizi isterim.
Öncelikle ben ve benimle aynı durumda olan birçok arkadaşımın vatanımızı sevdiğimizden,milli servete zarar verecek kadar hain olmadığımızdan,gelişen bu üzücü terör vahşeti ile yüreklerimizin yandığından kimsenin şüphesi olmasın.Bu vesile ilede terörü lanetliyor ve en kısa zamanda şehitlerimizin kanlarının yerde bırakılmamasını umut ediyoruz.Bizler hiç bir suretle kabloların kesilmesini bizlerin tarafından yapıldığı iftiralarını kabul etmiyoruz.Çünki inanınız bizler kablolarımıza sabotaj olabilir vede üzerimize atılır endişesinin yanı sıra,hastanelerimizin,Türk silahlı kuvvetlerimizin,emniyetlerimizin ve istihparat servislerimizin ülkemizin içerisinde bulunduğu şu kritik günlerde iletişimlerinin kesilmemesi için çoğu zaman kendi araçlarımız ve imkanlarımızla sorumlu olduğumuz adreslerde gezerek gözetliyoruz.Türk telekomun alt yapısı ülke genelinde hizmet verdiği için o kadar çok dağınıkki heryere hakim olabilmemizde tabiki imkansız.Bu durumda emniyet güçlerimize olduğu kadar,siz değerli halkımızada görevler düşmektedir.Eğer telekom alt yapısının,saha dolabının olduğu yerde şüpheli kişi yada eylemler görecek olursanız emniyet güçlerimize ihbarda bulunmanızı arzu ediyoruz.Grevi bahane ederek bu tür iğrenç eylemler gerçekleştirenler olsa bile aramızda kesinlikle tasvip etmediğimiz gibi en ağır yaptırımlar ve cezaları almasını diliyoruz.
Türk telekomun gerevinin amacı kesinlikle ücret konusu değildir.Ücret konusunda taraflar anlaşmışlardır.Hatta daha düşük zam tekliflerindede anlaşma sağlanabilirdi..Grev konusu olan sözleşme maddeleri kurumumuz içerisinde çeşitli tiplere ayrılmış personeller arasında eşit işe,eşit haklar vede bizlerden sonra iş başı yapacak olanlar için bazı iş garantileri almak amacı içeren maddelerdir.Türkiye'den ve Türk halkından fazlası ile kazanıp hiç bir yatırım yapılmadan kim bilir hangi ülkeye kaçırılan milli servetimizin önünü kesmektir.Diyeceksinizki;telekom özelleştikten sonra çok ilerleme kaydetti.Evet...Çünki özelleşme kapsamında varılan anlaşmalar ile Türk Telekomun özelleşmesinden sonra bu güne kadar yapılan tüm yatırımlarını devletimiz üstlenmiş ve devletimiz kendi hissesinden kazandığı ile yapmıştır.Madem Türk Telekom tekel olmaktan çıkarılmak amacı ile özelleşti halen neden tekel konumundadır?Bir çok Telekominikasyon şirketi bulunmasına karşılık Türk Telekom halen tekel konumundadır.
Türk telekom çalışanları için aç gözlü,sabotajcı ve benzeri yakıştırmalar yapan arkadaşlarımızıda kınamıyoruz.Çünki Türk Telekomdan reklamlar vesilesi ile milyonlarca para kazanan bir çok medya ve basın grupları sadece fani dünyadaki çıkarları uğruna hakkını arayan insanların haklarını hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi yönetimin talimatı ile iftiralarda bulunmaktadır.Yalan yanlış haberler ile halkımızı yanıltmaktadır.O nedenle sizler bizlerle aynı kaderi paylaşmadığınız için haklı olarak en çok duyduklarınıza inanıyorsunuz.
Bizlerde istiyoruzki grev uzamasın ve bir an önce haklarımıza kavuşalım ve işyerlerimize dönelim sizler için hizmet verelim.Bu gün haklarımızı alabilirsek gelecek nesillerden Türk Telekoma yeni iş başı yapacak olan kardeşlerimiz sosyal hakları ve iş devamlılığı olan bir işyerinde işe başlayacaklardır.Sözleşme detaylarına dahada inmek vede ispatlamak imkanımız bulunsa idi bizlere gerçekten hak verebilirdiniz.
Hepinize sevgilerimle.
0
mallaca
Kurumda 26 bin işçinin üretimden gelen gücünü mıştır.Elbette bazı hizmetler aksayacak. Bu insanların ürettiği bir şey yok muydu? Hizmetlerde aksama olacak ki, grev olduğu ortaya çıksın. Ama kesinlikle biz yediğimiz kaba tükürmeyiz.Kablo kesme görüntüleri inelediğimizde aylar öncesinden emekli olan arkadaşlarımızı görüyoruz.Yani görüntüler eski.Oger bakanlar kurulundan ülke güvenliği ihlali gerekçesi ile rev ertelemesi istiyor buna ulaşmak için ise bu kesme olaylarını bizim üstümüze yıkıyor.İsteğimiz açıkça şu;Aynı iş yerinde ayni ünvan ve kıdemde çalışan sendikasız ve iş garantisi olan arkadaşlarımız bizden 350-600YTL fazla para alıyorlar.Oger onlara verirken parası varda bize gelince mi parası yok.İkincisi ise daha vahim.26 bin personelin yaklaşık 20 binini sendikasız olan Kapsam Dışı yapmaya çalışıyorlar.Bu sözleşme bittiğinde sendikal grevli hakkı olmayan personel olarak hakkımızı nasıl arayacağız.Biz zam değil sadece eşit işe eşit ücret istiyoruz.Maaşlarımız Ogerin sendikasız işçilere verdiği orana çıakrılmasını istiyoruz.Oger 2 yıldır bu içilere bizden 300-600ytl fazla veriyor zaten biz isteyince misorun oldu.Telekom 2006 da 2,8 milyar dolar kar etti.Bu kar bizler sayesinde oldu.Birde bazı vatandaşlarımız zaten çok para alıyorsunuz daha ne zammı diyor.Bakın arkadaşlar o zaman her kezin maaşlarını asgari ücrete çekelim tüm türkiyenin sorun kalmasın.Aşağı örnekleme çalışanı asgari ücretten ileriye götüremez.Eğer fabrika kar ediyorsa işçilerine de bunu yansıtır.Asgari geçimin 1.800 ytl de olabileceği ülkemizde ben üniversite mezunu ve iyi derecede ingilizce bilmeme rağmen 1.150YTL maaş alıyorum.Tekstil fabrikasında çalışan çğu işçi 1.000 ytl üzerinde alıyor.Kiram 500 ytl.Şimdi soruyorum günümüz şartlarında 1000-1500 YTL fazla mı?.700-800 ytl ye memur kardeşlerim mücadele ediyor.Haklılar ama onlar diyemez ki ben 800 YTL alıyorum sen sus ve otur diyemez.Onların da maaşı yükseltilmeli.O zaman asgari ücretli kardeşimde ben 480YTL alıyorum memur kardeş sende otur aşağı der.Ve hiç bir çalışan asgari ücreti geçemez.
0
Evil81
Burada 2 tane telekomcu eleman varmış

Elemanlar,

Sizin greviniz hala bitmedi mi? 2048 internet 210 kb/S yerine 50 kb/s ile çalışıyor. Bugün Ubuntu dist upgrade yapmıştım 50 Dakika'da 550 MB civarında dosya indirdim ve hız iyiydi ama şimdi yine sapıttı.

Yurtiçi sitelerde iyi ama yurtdışı siteler berbat durumda. Yine kablo filan mı kestiniz ne yaptınız? Yoksa arıza çıktı Grevdeyiz diye onarmıyor musunuz?

Yada greviniz bitti de ben mi dünyadan haberdar değilim?

0
Evil81
Kablo kestiniz derken yani sabote amaçlı demek istemedim. Tamirat amaçlı olabilir (Grev bittiyse) Yada grev sürüyorsa belki kendi kendine kopmuştur tamir edilmiyordur. En azından bari şunu söyleyin Grev devam ediyor mu?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..

Google Labs

larweda

Internet aleminde sevdiğimiz, saydığımız, hürmet ettiğimiz bir kuruluş olan Google, yeni projelerinin demolarını pre-production olarak insanların kullanımına sunmak gibi bir güzellik yapmış, (belki daha önceden de vardı da ben ilk yeni keşfediyorum) http://labs.google.com/`da şu anda geliştirmeye devam ettikleri işlerin demolarını koymuşlar, bunları da kullanıp eğer bir feedback'iniz varsa adamlara gönderebilyorsunuz. Benim şahsen arada bir göz atacağım sayfalardan biri haline geldi bile. Bir örnek olarak voice search diye birşeyler deniyor Google, Amerikada bir telefon numarasını arayıp aramak istediğiniz kelimeleri söylüyorsunuz, sonra bir sayfaya gidip baktığınızda sizin arama sonucunuz geliyor. Ne kadar işe yarar ne kadar mantıklıdır bilemiyorum ama, böyle bir şey olabilir, denedik, oldu, belki kullanırız şeklinde süper delikanlı yaklaşıyor olaylara muhteremler.

Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

wizzyfx

Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.