İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

0
anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

İnternet, insanlığın evrensel ortak ürünüdür. Gelişimi ve bugün geldiği nokta insanlığa aittir. Ulusal sınırlar ya da yasalar ile çerçevelenemez. Ateş yakıp dumanla derdini anlatan insan, bugün kablolar ya da uydular aracılığı ile dünyanın her köşesine sesini ve görüntüsünü gönderebilmektedir. İnternet, iletişim için cazip, çok yönlü, etkileşimli ve düşük maaliyetli bir teknolojidir. Öteki iletişim ve medya araçlarının sahip olmadığı avantajlara sahiptir. İnternete erişim ve onu etkin şekilde kullanmak, temel haklarımızdan birisidir.

Fakat gelişmeler bu hakkımızı tehdit ediyor. Türkiye'de YouTube bir yılı aşkın süredir kapalı. Türlü gerekçelerle 1600'ü aşkın siteye erişim engellendi. Üstelik herhangi bir mahkeme tarafından, savunma almadan, bir bilirkişiye dahi danışmadan. Dünyayı saran ağ, dünyayı saran tel örgüye dönüştürülüyor. Bizse sınırsız ve sansürsüz bir internetten yanayız.


Program :

11.00 Açılış Konuşması

11.15 Türkiye'de İnternet, yasaklar ve neler yapılabilir?
Prof. Dr. Mustafa Akgül

12.30 Yemek Arası

13.00 Yasa ve yasakların değerlendirilmesi, başka türlü düşünmek mümkün mü?
Av. Ayşe Kaymak

14.00 İnternet Gazeteciliği ve sansürün etkileri
İlden Dirini

15.15 İnternete farklı yaklaşımlar
Ali Rıza Keleş

Not : Katılacakların site üzerinden kayıt yapması iyi olur. (zorunlu değil fakat katılımı kestirebilmemiz açısından faydalı olacaktır.) Katkıta bulunabilir, etkinlik öncesi görüşlerinizi veya katkıda bulunmak istediğiniz konuları bize bildirebilirsiniz.


Alternatif Bilişim

Görüşler

0
wime77
Önemli bir toplantı . Bu ve bundan sonra yapılacak toplantıların video kayıtlarının bir site üzerinden paylaşılarak katılamayan ilgililer için önemli olabilir.

Videoların işenmesi ve internet ortamına aktarımında elimden geleni yapmaya da hazırım.
0
arkeles
İlginiz için teşekkürler. Bu yardıma gerçekten ihtiyacımız olabilir. Sitemizdeki iletiişim bilgilerinden ya da alt.bilisim[at]gmail.com adresinden iletişim kurabiliriz.

Saygılarımla,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de

fkoksal

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de yayınlanan Gece Görüşü programında Internet 2 hakkında konuşacak.

Wap uzerinden web´de gezmek

tongucyumruk

Yakın zamana kadar FazlaMesai'yi wap üzerinden okumak için FazlaMesai'ye wap desteği gelmesi veya TurkCell'in SurfCell adlı garabetiyle boğuşmak zorunda olduğumu düşünüyordum... Yanılmışım... Çok sevgili arama motorumuz google beni bir kez daha şaşırttı.
Alıyorsunuz wap destekli telefonu, giriyorsunuz http://wap.google.com'a ve webin tamamında arama yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı arama sonuçları web siteleri olsa bile google bunları sizin için wml formatına çeviriyor güzel güzel browse ediyorsunuz dahası arama ile ulaştığınız siteden başka sitelere link varsa o linkleri de google sizin için wml formatına çeviriyor.
Ne diyelim... İlahi google sen herşeyi düşünürsün...

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

sundance

www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)