Temel C kültürü

0
gencbeyin
Steve Maguire'in Hatasız Kodlama isimli kitabını elime aldığımdan itibaren ön kapağında Microsoft Press yazıyor olması hiç rahatımı bozmadı. Bana harika bir kitap gibi gözüküyordu ve gerçekten öyle çıktı. C programlamayı çat pat biliyor, bilgilerimi derinleştirmek için bir kaynak arıyordum, ve tam istediğimi bulmuşum. Burda yazılanların çoğunun open source projelerde uygulandığı da gözümden kaçmadı. Kısacası ANSI C hakkında temel kültür kazandıran bir kitap arıyorsanız, Arkadaş Yayınları'ndan Hatasız Kodlama'yı şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca kitabın girişinde Microsoft'un büyüme evrelerinde geçirdiği sıkıntıları öylesine açık yüreklikle dile getiriliyorki, sanki Microsoft'un ileri gelen bir geliştirme müdürü açık sisteme davet çıkarıyor sanırsınız. Hele bir cümlesi beni olduğum yere mıhladı, aşağı yukarı şöyle diyordu:
bir programı kara kutu olarak test etmenin zor olduğundan bahsediliyordu.pes!

Bu arada şöyle kalın, başvuru niteliğinde eski ve ucuz C Kılavuzları hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim:-))

berkem

Görüşler

0
m1a2
Bu kitabı ben de çok beğenirim. Microsoft Pressin piyasadaki çeviri kitapları arasında, şu anda ismini zikretmeyeceğim çok sayıda şaheser(!) bilgisayar kitabının oluşturduğu incik-boncuk görüntü kirliliğinin de katkısıyla gözden kaçmış durumda. Aynı yayınevinden çıkmış olan Code Complete (Steve McConnell) maalesef Türkçeye çevrilmedi --900 sayfalık hacminden olsa gerek. Bu iki kitabın -özellikle ikincisinin- büyük ölçüde Cathedral yaklaşımını temsil ettiğini düşünmekteyim. Maguire'nin kitabının Alt Sistemlerinizi Güçlendirin bölümünde (kitabın sonundaki Bellek Kayıt Sistemlerinde örneklendirdiği) bir malloc debugger var. Bu debuggerın en âlâsı Bazaarda ;) bulunabilir: GNUdan Electric-fence. (Assertion checkler için de Nana var benzer şekilde) Şu anda aklıma gelen diğer kitaplara gelince: C Traps and Pitfalls (Andrew Koenig) postscript formatında internette birçok yerde bulunabilir. Bulduğun yerde muhtemelen şu dokümanlara da ulaşacaksın:
- Indian Hill C Style and Coding Standarts (Henry Spencer -regexp'in babası)
- Notes on Programming in C (Rob Pike)
(Bu iki adama dikkat:Rob Pike ve Henry Spencer; ne yazmışlarsa okumak lâzım)
Tabii GNU Coding Standarts var bir de. Okumak ve değerlendirmek lâzım. Liste bu şekilde çoğaltılabilir. (www.advogato.org'a uğramakta fayda var. Bruce Eackelin Thinking in ... vs. serilerine bakmak güzel olur.)
0
conan
COOL!
0
FZ
Hazır söz açılmışken ortamdaki JAVA üstatlarına ve sevenlerine bir sorum olacak: Bruce Eckel''in Thinking in JAVA adlı kitabı ile ilgili yorumlarınızı buraya yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
0
m1a2
Yoksa sen hala python'a geçmedin mi :) pardon, off topic yapmıyalım... ben java bilmiyorum... ama Bruce Eckel'i biliyorum...yani bu kitabın kıymeti ve kerameti kendinden menkul...Bruce Eckel'i sadece Java veya C++'lar değil nesne yönelimli programlamanın esaslarını anlamak isteyen herkes okumalı. Göz atarken gördüğüm başlıklar itibarıyla söylüyorum bu kitapta da object-oriented yaklaşımı çok güzel anlatılmış. Tabii işin bu genel kısmı için Thinking in C++'a da mutlaka bakmak lâzım.Bence hiç düşünmeden downloadla ve oku. Okuma notlarından ben de istifade etmek isterim. Onları sakla ;)
0
anonim
Ben de az cok Javayla ilgilenen birisiyim.Bahsettigin kitabin pdf formatini inceledim ve kitap oldukca guzel.Ama bilgisayar uzerinde okumak insani epeyce yoruyor.eger alicaksan veya fotokopi cektirceksen pisman olmazsin derim.
0
anonim
Oncelikle, MS'nin guzide eserlerinden biri. Fakat anlasilan o ki, ya bu adami isten atmislar yahut MS personelinin bu kitaptan haberi yok.. Aksi olsaydi, belki ucak gemisi gibi ama hic cokmeyebilen bir Windoz'umuz olurdu.

Bu arada MS sistemlerinin neden boyle kaynak canavari oldugunu anlamis oluyoruz vesselam. Kitaptaki ilginc cumleleri bir araya getirdiginizde, sade olsun, yavas olsun, cok yer kaplasin ama saglam olsun fikrini gorursunuz. Elbette boyle dusunmek iyidir, fakat bu sekilde yazdiginiz bir program o kadar siserki sonunda kendi kendine patlar, cunku kod satirlari cogaldikca, takip ve geri gorus yetenegi azalir. Portable programlamada ise ongoruler onceden yapilir. Ornegin malloc'un hic bir zaman null dondurmemesi, malloc null dondurecek ise o isleve hic girilmemesi uzerine yogunlasilir. Ornegin bellegin tamamini bastan alloc etmek gibi. Elbette Multitasking icin de benzeri baska fonksiyonlar uretilebilir. Kisaca, null pointer veya invalid pointer bir sebep degil sonuctur. Bu kitap sonuclari elimine etmek uzere hasbihal ediyor. Sebepler genelde ikinci planda kaliyor. Peki bu ne zaman mantikli olur ? Ornegin MS veya Symantec'seniz, boyle bir metoda basvurursunuz. Cunku her zaman ayni ust ongoruye sahip eleman bulamazsiniz. Oysa eger kendi elemaninizi yetistirme veya hakikaten iyi elemanlari tutma sansiniz varsa bu sekil calisma gerekmez.

Her halukarda, faideli bir eser, her C meraklisinin kutuphanesinde mevcut olmali.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IT Sektöründe Profesyonel Olmak

anonim

Eğer Fazlamesai sitesini takip ediyorsanız hepinizin bir şekilde yolu IT sektöründen geçiyordur. IT sektöründe profesyonel olmak göründüğü kadar kolay değildir. Sadece ünvanınızın önüne '... Specialist' eklemek yetmiyor.

Kısıt Koşul Programlama

FZ

Roman Barták'ın "On-line Guide to Constraint Programming" (Kısıt Koşul Programlamaya Giriş) kılavuzu farklı bir yazılım geliştirme paradigması için öenmli bir kılavuz niteliğinde.

Kısıt koşul programlama, kabaca istenen çözümün sağlaması gereken şartların (kısıt koşulların) sunulduğu ve çözümün adım adım tarif edilmediği programlama şekli olarak tanımlanabilir.

Kısıt koşul programlama gitgide popülaritesini artırmaya başladı, Mozart Programming System gibi somut uygulamalar pek çok problemin çözümünde kullanılıyor. NP-zor problemler, yapay zekâ, mantık, elektronik, bilgisayar grafikleri gibi konularda çalışan yazılımcıların kısıt koşul programlama konusunda bilgi sahibi olmalarında fayda var.

Kaynak: Computer Science Daily News

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.

Dopdolu ve Türkçe GNU/Linux Dergisi

FZ

LinuxFocus'un ilk sayısı Kasım 1997´de çıktı. LinuxFocus, İngilizce konuşulmayan ülkerdeki Linux hayranlarının elinde, Linux ile ilgili yazılı kaynakların ve onlar için desteğinin pek olmadığının anlaşılması üzere, Miguel Angel Sepulveda ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır.

Derginin Kasım -Aralık 2003 sayısındaki konulardan birkaç örnek vermek gerekirse: GIMP: Kendi fırçalarınızı oluşturun, Blender ile 3D: Bir oda dolusu oyuncak, Çokluişlem programlama - Mesaj kuyrukları (3), Linux ile sıcaklık izleme

Zemberek Nasıl Çalışır? 1. Bölüm: Sözlük ve Kök Ağacı

FZ

Zemberek bir kelimenin Türkçe olup olmadığına nasıl karar veriyor? Bu basit sorunun cevabı "verilen bir kelimeyi Türkçe kök ve eklerine ayırabilirseniz Türkçedir, ayıramıyorsanız değildir". Kısacası bir kelimenin Türkçe olup olmamasını anlamak için morfolojik analiz yapabilmelisiniz. Türkçe yazım denetimi yapabilmek için önceleri en sık kullanılan kelimelerin bir dosyaya konulup gelen kelimelerin o dosyadan kontrol edilmesi gibi ilk bakışta mantıklı görünen ama biraz inceleyince pratik olmadığı anlaşılan yöntemler de düşünülmüştü. Bu tür yöntemlerin yetersiz olan %98-99 doğrulukla çalışması için bile milyonlarca kelimeyi içermesi gerekir.

Makalenin devamı: http://zembereknlp.blogspot.com/2007/02/zemberek-nasl-alr-1szlk-ve-kk-aac.html