Tezler internette

0
yilmaz
YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Görüşler

0
Tarık
Kayıt olurken onay postasının aktifleştirme bağlantısı hatalı sanırım. bir türlü aktifleştirmek nasip olmadı.
0
Guardian
sanırım düzeltilmiş, ben de çalıştı. Bir daha dene istersen..
0
Tarık
İlginçtir firefox, safari ve ie7 de denedim çalışmadı fakat cgi-proxy kullanarak girdiğimde aktif edebildim.
0
sleytr
IPni beğenmemiştir :)
0
dcc
Son zamanlarda okuduğum en iyi haber. Artık üniversite kütüphanelerinden günlerce tez getirtmeye çalışmaya son! Yaşasın teknoloji ;)
0
anilK
Bu hazırlanan yeni sayfa işlevsel olarak daha önce yer alıyordu. Üye olan kullanıcılar tez taraması yapabiliyor tezlerin pdf haline sahip olabiliyordu. bu düzenleme iyi olmus, Hayırlı olsun.
0
sefalet
Diğer arkadaşın söylediği gib bu uygulama vardı. Hatta posta ile evinize seçtiğiniz tezleri göndermek gibi bir hizmet de vardır (belki halen vardır). Ama belli bir tarihten sonraki tezler henüz sayısal ortama aktarılmamıştı. Sanırım o gerçekleştirilmiş. Tabi hala bazı alt yapısı Allahlık olan üniversiteler kendi bünylerinde gerçekleştirilen araştırma tezlerini derleyip toparlarlayıp YÖK'e sunmadığı için eksiklikler sürüyor. Açıkcası atla deve olmamasına rağmen YÖK'ün uygulamayı yeterince geliştirmemesi de eleştirilmesi gereken başka bir taraf.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google IRC !

sundance

Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

Türkiye'de Bir İlk

wime77

Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.

Siber Saldırılara Karşı Gerçek Bomba!

sundance

Amerikan Savunma Bakanlığı (DoD) siber saldırılara karşı alacakları çeşitli önlemleri açıklamış. En önemli olan kısım bu önlemlerin bile yeterli olmadığı durumlarda saldırının kaynağının bombalanmasının planlanması.

Bir siber saldırıyı durdurmanın en temel yolu tespit edilen IP'i engellemekken, bir DDoS veya benzer çok kaynaklı saldırı durumunda, elde bir IP yokken, nereyi bombalayacaklar soru işareti.

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..