TTnet Yurtdışı Çıkışları

0
ebola
Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.
Denizde salınan bir gemi gibi bir inip bir çıkıyordu. Herhalde bunu görmemizden çok rahatsız olmuşlar. Artık bu sayfaya giremiyorsunuz. Girmeye kalkınca "sadece yetkili pesonele açıktır" diye bir uyarı ve parola isteği geliyor. Ayıplarından utanıp gizlemeye kalkıyorlar.

Ben Türk Telekom'un cevap vermeyeceğini bile bile niçin böyle bir uygulamaya gerek duyduklarını soran bir mail attım.

Görüşler

0
murat09
TTKom idarecileri ve bunlara uyan aklıevvel "teknik"(!!!) personeli üstüne para vererek Singapur Telekoma "devredersek" (özelleştirme değil devretmek) ancak belki kurtuluruz. Ha, birde AB uyum paketi yasaları birer birer geçiyor, acaba bu AB uyum paketi içine hiç AB hızında Internet Standardı konamazmıydı...
Hukuksuzluk, kokuşmuşluk.. Artık bu şirketin(?) düzeleceğine hiç mi hiç inanmıyorum. Hele ki resmi bir yazıyla kurum olarak sorduğumuz bir soruya hakaret eder gibi müsvedde kağıtla karalama "yanıt" gönderdiklerini gözlerimle gördükten sonra...Haram olsun yedikleri içtikleri. Burnundan gelsin.
FMcilerden flame için özür dilerim ama.. sinir katsayım TTKom u duyunca çok artıyor. Saygılarımla.
0
Ra
Depremden sonra pek bakmamishtim o sayfaya tekrar , bu yazidan sonra bir daha deneyim dedim oda ne gulermisin, aglarmisin erisimleri sifreye tabi etmishler , yani gorulmesini istemedikleri birseylermi var yoksa bandgenishlik:)? lerimi sorun ..

Bilginin saklanmasinami kizacagiz yoksa göz göre göre yapilan bu sabotajami..


saygilar

ayrica sabirlar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daha Ucuz ve Hızlı Internet İçin Harekete Geçin!

anonim

Türk Telekom'u, uyguladığı tavan fiyat politikası nedeni ile Türkiye'deki internet ve teknoloji ağının genişlemesini engellemekle suçluyoruz. Türk Telekom'un bu tutumu toplumumuzu aydınlık bir gelecekten uzaklaştırmaktadır. Siz de bizimle aynı fikirdeyseniz http://www.organizehareket.com a katılarak destek verin.

Internet'te Filtreleme ya da Sansür: Opennet.net

sundance

Son zamanlarda özellikle YouTube'un mahkeme kararı ile bloklanmasının ardından oldukça yoğun olarak tartışılan konulardan biri de Internet'te sansür.

Bu konuda herşeyden önce iyi bilgilenmemiz gerekiyor. Bu iş neden var? Sadece Türkiye'de mi var? Dünya'da bu konuda trendler ne vs. ki sağlıklı bir şekilde tartışalım ve daha da önemlisi, belki de klasik basından bile önemli olan bu ortamda, sağlıklı haberleşmenin sağlanması için sesimizi duyurabilelim.

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.

RÜTÜK unveils the Domin@tion v.1.0

Evil_Empire

Hiç RÜTÜK yasasının arkasında bir komplo teorisi olabileceğini düşündünüz mü? Büyük medya kuruluşlarının hükümetler üzerinde ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini tahmin edebiliriz. BÜYÜKLER, bulundukları yere, büyük yatırımlar yaparak ulaşmışlardır. Genelde bu büyük yatırımları yaparken, uzun vadeli krediler, hükümette söz hakkı, kamu gücü vb. çıkarlarını gözetmişlerdir.

Hükümetler, reklamların ürünüyse ve reklamı medya yaparsa. Halk medyanın tek bir haberiyle gaza gelip, tek haberiyle sakinleşebiliyorsa. Medya kartelinin, alternatif ortamlara bakışı ne kadar ılımlı olabilir? RÜTÜK tüm medyadan sorumlu, sorumsuz değil midir? Meclistekilerin hepsinin bir gazeteci dostu olduğunu varsayarsak, RÜTÜK üzerinde medyanın gücünü tahmin edebilir miyiz?

Ne dersiniz BÜYÜK balık her zaman küçüğünü yutar mı?

Not:yukarıdakı yazının gerçekle ilgisi yoktur ve kişi ya da kuruluş isimleri uydurmadır(!)

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)