Tüm Zamanların En İyi ARCADE Oyun Sitesi

0
FZ
Biraz iddialı bir giriş ama yani söz konusu Online Arcade @ ANDKON sitesi bu iddiasının arkasında duruyor ve eski güzel günlerdeki basit ve bağımlılık yaratıcı oyunları Internet tarayıcınız üzerinden masaüstünüze taşıyor. Klasik arcade oyun günlerini asla unutmamış olanlara tavsiye ediyoruz.

İlgili Yazılar

Programlanabilir 3D strateji oyunu!

larweda

Geçen gün redogre`yle Starcraft oynarken bi fantazi kurmuştuk, adamlarımızı programlayabilsek de öyle avel avel ortalıkta dolaşmasalar keşke diye. Bir real time strateji oyununda, (bu Dune II`den beri böyle devam ediyor) genelde siz bi dolu adam üretirsiniz, ama adamlar oyunun yapay zeka derecesine göre genelde abuk sabuk hareketler yaparak olayın bütün zevkini bozar, buna alternatifler ise yavaş yava gelicek gibi görünüyor. Colobot http://www.colobot.com/ adlı bir oyun, size adamlarınızı C tarzı bir programlama dili ile programlama şansı veriyor.

Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

2 Oyun Haberi

redogre

Oyunlardan ilki Türk yapımı amatör bir oyun, grafikler basit, konu basit ama ben bitirene kadar oynadım açıkçası. İsmi "Hell of Fear"

Bu oyun hakkında daha detaylı bilgi ve yapan arkadaşın yorumlarıysa LEVEL dergisi forumunda.

İkincisiyse FM de 2005'in en iyi on bağımsız oyunu! haberinde geçen New Star Soccer 3. Bir gecede 4 saatimi çalan bu oyun gözden kaçsın istemedim. Sadece bir futbolcuyu yönettiğimiz bu futbol similasyonu inanılmaz keyifli. Oyuncunun idmanından özel hayatına kadar herşeyini yönettiğimiz oyunda Sensible Soccer tadında ki maç bölümlerinde de oyuncuyu biz yönetiyoruz. Arcade ve simülasyonun harika bir bileşimi.

Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

sundance

Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).