Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

0
ahmetozdemir
Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Görüşler

0
mturker
Katılmıyorum. Sayısı belki azdır ama Türkiyede'de özgün yazılımları olan birçok firma var. Bu cümle yanlış, hem de ciddi bir yerde söylenmiş talihsiz ve anlamsız bir cümle. Pardusçular kendilerini dev aynasında mı görmeye başladılar diyeceğim ama dilim varmıyor, bu tipte konuşmalar Pardus'tan soğutur insanı.
0
Tarık
Yazının devamını da okuduğunuz takdirde Doç. Dr. Erkan Tekman ile aynı şeyi söylediğinizi göreceksiniz. Sanıyorum yanlış anlaşılma var ortada. Oda varolan yerli firmaların tercih edilmemesinden yakınıyor.
0
bm
Ben de katilmiyorum ama haberin tamamina bakarsaniz en nihayet bir devlet gorevlisi devlete satis pesindeki bilgisayar sirketlerini devlet 'yerli' kullanmaya itiklemeli diyor. Onu devlete mal satma pesinde olanlar ve devletin yerli tarifine uyan yerli isler yapanlar dusunsun, hedef 'ozel' ile ilgili ozel sektor zaten degil. Genel bir ifade olmus ama ben o anlami cikarttim. Sizin cikarttiginiz anlami cikartmak da yanlis degil bence ama buralarda Tubitak personeli ile bu konularda cekismekten sIkIldim ben, yolu varsa oyle okumamayi tercih ediyorum biraz. Bu tarzi tavsiye de ederim, yapmazsaniz siz de cok sIkIlacaksiniz propagandanin dozu arttikca. Devletle bir alakaniz yoksa, memuru yaptiginiz isi takdir etmis etmemis ne onemi var, bilmesin daha iyi.
0
robertosmix
Ya sabır, ya sabır....
0
SHiBuMi
Evet birileri yurtdışında oturmuş, çalışmış, emek harcamış ve bir ürün çıkarmış, şimdi onu satıyor. Ben müşteri olarak bu ürün benim tüm ihtiyacımı karşılıyor mu, maliyetleri uygun mu diye bakarım. Türk olsun ama ihtiyaçlarımı varsın karşılamasın, maliyetleri de yüksek olsun mu diyeceğim? Ortada üretilmiş bir yazılım varken, Türklerin oturup sıfırdan sistem üretmesini mi bekleyeceğim?

Rekabet etmek istiyorsanız sermaye bulun, şirket kurun, ürün çıkartın, kar edin, arge yapın öyle rekabet edin. Bizim ödediğimiz vergilerle abuk subuk işlere girmekten vazgeçin.

Yok size teşvik meşvik.
0
East
Pardus internet haftası nedeniyle İzmirlilerle buluşacakmış. Güzel !!! Ama bu işte bi gariplik var. Pardusun geliştirildiği tubitak kampüsü nerde bilen var mı???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aydın Esen Group @ Ghetto

FZ

Kasım ayında GHETTO’da ayakta alkışlanan bir konser sonrasında bütün izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en önemli caz kompozitör ve piyanistlerinden Aydın Esen, Ocak ayında tekrar GHETTO’da. İki yaşında piano çalmaya başlayıp, tek haneli yaşlarından itibaren İstanbul Konservatuarında çalışmış olan, Esen 1980′lerde konservatuardan piano ve kompozisyon dallarında birincilikle mezun olduğunda caz müziği, çağdaş klasik müzik ve ana akım müzikleri bir araya getiren kendine has bir tarz ortaya koymaya başladı.

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

conan

Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)