AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

0
conan
Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)

Görüşler

0
murat09
AOL 'ın halen sahibi TimeWarner değilmiydi? AOL Winamp dahil birsürü (Netscape vs) sık kullanılan programın da sahibi değil mi? Şimdi AOL yi alan bunları da almış olmuyor mu? Ayrıca Almanca öğrenmeye de hiiç niyetim yok, ABD'lilerin de bunu istediğini sanmam :-)
Hitler klonlandı mı diye kuruntu yapan FM ci
0
conan
Murat,

TimeWarner ismini AOL ile ayirdi. AOL su anda inanilmaz zararlari oynayan bir sirket durumunda. O kadar kullanicinin ahi, iirenc arabirimler, super insecure sistemler, broadband ve de rekabet sonunda onlari da dize getirdi. Her ne kadar TimeWarner ile AOL hala sirketsel olarak kardes olsalar da kar beklenen sirket korkunc zararlar getirince TimeWarner olaydan uzaklasmayi secti bence.

Deutsche Telekom, nam-i diger T amerika'da oldukca atakta su siralar. Ornegin cok buyuk bir cep telefonu yatirimlari var burada. Isimi T-mobile ve civarin en iyi GSM servis saglayicisi diyebilirim. (Digerleri yani AT&T, Verizon, etc... CDMA ve TDMA tabanli iletisim sagliyorlar) Dolayisiyla zaten Amerika icinde isim yaptilar. Bence Amerika'lilarin bu konuda pek takilacaklarini dusunmuyorum.

Neyse sonucta bu tip haberler yilda en az 10 15 defa cikar ve bi anda yokolurlar. Bekleyip goriciiiiiz. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PDF: Yeni ISO Standartı

parsifal

Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.

Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

vst

Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

conan

Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.