Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

0
FZ
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.
Altı aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide, bilgisayarın fikir aşamasından bugünkü haline ulaşıncaya dek geçirdiği evrim, sanayileşme ve İkinci Dünya Savaşı gibi sosyolojik değişime yol açan olaylarla paralel olarak sunuluyor. Sergide; 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi tarafından geliştirilen ilk bilgisayar, 1970'lerdeki mikro bilgisayarlar, IBM'in Microsoft 16-bit işletim sistemi MS-DOS 1.0 kullanan kişisel bilgisayarı tanıtması, 80'li yıllardaki Spectrum, Commodore-64, Amiga gibi ev bilgisayarları, Windows'un gelişimi, 90'lardaki internet patlaması ve 2000'lerde mobil iletişimin hız kazanması bilişim tarihinin kilometre taşları olarak anlatılıyor.

Müzenin ikinci katında yer alan sergide; Apple Macintosh, IBM PC, Altair, Commodore 64, Spectrum gibi bilgisayar türlerinin yanı sıra, sabit disk gibi donanımlar da sergileniyor.

Görüşler

0
JvN
Çok iyi düşünülmüş. Geçen bahar döneminde İTÜ SDKM''de bu tarz bir segi yapılmıştı. Ancak hem tanıtım yetersizdi hem de çok de çok kısa sürmüştü o yüzden gidememiştim. Artık bunu kaçırmamak lazım!
0
anonim
gitmek isteriz ama giriş ücreti yüksek midir?
0
FZ
Öğrenci: 1.250.000 TL
Normal: 4.000.000 TL
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.

Şimdikiler DeVeDe Kulak...

parsifal

9 Firma arasında imzalanan anlaşmaya göre yeni nesil DVD'ler 27 GB bilgi barındırabilecek. Bu da yaklaşık 13 saat film ediyor.
2004 gibi piyasaya çıkması düşünülen DVD'ler mavi lazer teknolojisi kullanacakmış...
Bizde 2008 gibi niyetlenmeye başlarız artık...(Fiyat açısından ;-))
Detaylı bilgi için

Intel Centrino İddialı

anonim

Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.