Intel Centrino İddialı

0
anonim
Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.
Dizüstü bilgisayarların pil ömrünü ilk kez 5 saate çıkaran Intel Centrino, halen en güçlü mobil işlemcilere oranla %15 daha yüksek performans sunuyor. Intel Centrino’nun göze çarpan en önemli özelliği ise dizüstü bilgisayarları başka hiçbir cihaza gerek duymadan kablosuz ağlara bağlayabilmesi. Platform, bir adet yeni mobil mikroişlemci, ilgili chipset ve 802.11 kablosuz ağ birimlerini içeriyor.

Bu arada kablosuz ağ donanımları üzerinden internet omurgasına ulaşmayı sağlayan Hotspot’lar da dünya çapında hızla yayılıyor. Pazar araştırma şirketi IDC’ye göre, 2005 yılında dünya çapında 118 binden fazla hotspot olacak. Intel, dünya çapında kamuya açık hotspot sayılarını artırmak ve mobil teknolojiler için bilinç yaratmak amacıyla önde gelen kablosuz ağ servis sağlayıcıları, hoteller, havaalanları, perakende mağaza zincirleriyle çalışmalar yürütüyor. şirket yıl sonunda hotspot’ların sayısının 10 bine ulaşmasını bekliyor.

Editörün Notu: Söz konusu işlemcinin GNU/Linux işletim sistemi ile uyumsuz olduğu ve Microsoft'tan çekinen INTEL'in bu konuda ikiyüzlü davrandığı iddiaları ayyuka çıkmış durumda: http://www.theregister.co.uk/content/4/29840.html

Görüşler

0
anonim
Onlar varsın MS ile kendilerini kısıtlasınlar, Linux ve diğer özgür yazılımlar çalışacak platformu illaki bulacaklardır. Software bağımlı hardware'ler geçmişte de çıkmış, hüsrana uğramışlardır. Sorarım size, hangi admin satın alma talep formlarında bu malzeme sadece M$ uyumlu olacak diyebilir? Hadi diyelim ki dedi, acaba bu ihale ve satın alım aslında dürüstçemidir? Centrino mentrino. E, yarın M$ kapandı diyelim, hani olmaz ya, borsa çöktü hisseler göçtü bilmem ne, ne yapacaksınız sayın M$'çular? Aklıma titreyin ve kendinize dönün geldi nedense..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

polat

En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

spiderman

Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

Seksi Bilgisayar Kasaları (yakıyor ;-)

FZ

Şimdiye dek eminim pek çok ilginç bilgisayar kasası görmüşsünüzdür. Etrafınızdaki dükkanlarda ya da Apple'ın, IBM'in tasarladığı bazı modellerde falan.

Ancak bir de şu modellere bakmanızda fayda var, şimdiye dek gördüğüm en seksi, en yakıcı bilgisayar kasaları sanki desktop themes fiziksel dünyaya girmiş gibi ;-)

Türkiye'de de bu tip fantastik tasarımları üretip ciddi ciddi satan bir yer biliyor musunuz?

Her çocuğa bir dizüstü

cbc

Daha önce bahsettiğimiz laptop sonunda hazır. Prototipini görüp incelemiş birinin hazırladığı bu yazıdan cihaz üzerinde Red Hat çalışacağını, Squeak ve Logo barındıracağını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı satın almak mümkün olmayacak, sadece öğrencilere dağıtılmak şartı ile piyasaya verilecek.

Kaynak: /.