Türkiye'nin İlk Python Portali

0
talat
Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Görüşler

0
anhanguera
selam,

ugrasmissiniz, yapmissiniz ne guzel, ama "acik kod", "ozgur" gibi bir dolu laf eden bir grupun yazilmis olan dokuman/yaziyi insanlara gostermek icin uyelik istemesi ne kadar dogru bir yaklasim, ben de bunu anlamiyorum.

acik koc, ozgur, vs diye soylemleri olmayan her hangi bir grubun da bunu yapmasini anlamiyorum. anlayamiyorum.

alper "anhanguera" akcan.
0
talat
malesef siteyi ben yapmadım sadece haberini ben koydum.. :)
0
LeoKhan
Senden sadece bir nick ve bir email adresi isteyen bir üyelik sisteminin açık kaynakla yada özgürlükle çeliskisini anlayabilmiş değilim. Site'nin bu şekilde çalışmasının amacı Türkiye'de ne kadar kişinin Pythonla ilgilendiğini ve üyelerin daha çok üye ye sahip olarak üyelerin daha çok kişiye ulaşabilmesini sağlamak. Yazıları sadece üyelerin okuması ise sadece üyelik için bir itici güçdür. Çünkü sonuç olarak üye olmanız için hiçbir talep yok. Bu arada TurkPython.Net şahıslara hizmet eden değil tüm python severlere hizmet eden bir site olması amacıyla açılmıştır. Eğer yazıları okumak için üye olm zorunluluğunun kaldırılması için teklifler artarsa seve seve açarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)

SansureHayir!org yayına başladı

fsniper

Türkiye'de son dönemde ciddi bir artış ile uygulanan site yasaklama ve gizli sansür uygulamalarını konu edinen, yapılması gereken ve yapılanlar hakkında internet kullanıcısı görüşlerine yer veren SansüreHayır!org yayın hayatına başladı. Site üzerinden sansüre karşı düşüncelerinizi sözlük tadında herkese duyurabiliyor, başkalarının neler düşündüğünü okuyabiliyorsunuz. Ayrıca görünüşe göre SansüreHayır!org sloganlı yapışkanlı etiketler de yolda ;)

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...