Türkiye spam konusunda dertli

0
cbc
Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.
1 ABD %15.4
2 Rusya %7.4
3 Türkiye %5.9
4 Çin (Hong Kong da dahil) %5.5
5 Brezilya %4.3
6 Güney Kore %4.0
7 Polonya %3.8
8 Italya %3.6
9 Almanya %3.4
9 UK %3.4
10 İspanya %3.3
11 Fransa %3.2
Veriler: Sophos

Görüşler

0
Tarık
Kullandığı donanımın aslında ne tür işlerde kullanılması gerektiği hakkında herhangi bir bilgiye, birikime sahip olmayan saf kullanıcılar ile kişisel kimlik mahremiyetini hernedense hiçe sayan garip bir teşhir anlayışı geliştirmiş saf kullanıcıların ondan bundan herkesten mp3, yazılım, e-posta alıp vermesiyle, kıçını başını facebooklarda, msn lerde gösterip şehvetini bastırmaya çalışması isteğinin sonucu ortalıkta yığınla dolaşan canlı, yaşayan insan kullanıcı bilgisi sağlıyor bu spam deryasını.
Kısaca spamcılar canlı (robot olmayan) kullancı bilgisi bulduklarında bayram ederler. Zira o kişi, o kişinin arkadaşı, arkadaşının ilgilendikleri, ilgilendiklerinin ilgilendikleri vs. vs. hep spam ve reklam için kullanılacak canlı materyallerdir.
0
ozaydinoz
İşin daha da kötüsü siz böyle olmasanız dahi arkadaşlarınız tarafından size "forward"lanan e-postalar sayesinde posta kutunuz spamlerle şişebiliyor. "Anaaaa ne zaman üye olmuşum bu porno siteye, ortaokuldaydı o "saf" günler" denilebiliyor...
0
nehuse
Merak ediyorum bizim dışımızda bu maili şu kadar kişiye atmazsanız msn paralı olacak rengi maviye dönecek vs gibi maillere kanıp ta herkese forwardlayan kimler vardır.
0
hanshenden
var, hem de tahmin ettiğimizden çok daha fazla.
0
Dite
Anlaşılamayan taraf ise bana spam yapan firmanın ürünleri almak bir yana, eğer alıyorsam bile vazgeçerim. Muhtemelen beni dolandıracaktır. İş böyleyken hala ülkemizle spam'la reklam yaptığını sananlar var.. :(
0
anonim
bu konuda servis saglayicilarimizin rolunun cok buyuk oldugunu da unutmamak gerekiyor. superonline mail server'larinin kac tanesinin blacklist`lerde oldugunu bir aratin.. sonra biz kendi sistemlerimizde filtre kullandigimizda, bu isp`lerden mail alamayan kullanicilarin nasil kafamizi yedigini bir gorseniz
0
xelon
Yüzde olarak ABD gibi ülkelerde azalma görülebilir. Fakat bu spam mail sayısının bu ülkelerde azaldığını göstermez. Sadece bazı ülkelerin spam sayısının diğerlerine oranla daha fazla arttığı söylenebilir (Tabi varsayımsal olarak)

Spam mail sayılarını vermiş olsalardı daha iyi bir sonuç çıkarılabilirdi
0
axanc
Wiki'den bişeylere baktım da arkadaşlar,

Amerika'nın nufusu 301 milyon..
Rusya'nın nufusu 142 milyon..
Türkiye'nin nufusu 70 milyon..

Nufusa göre oranlanırsa kim birinci acaba?
0
axanc
Minik ve kaba bir hesapla

Türkiye %25.37
Rusya %15.68
Amerika %15.40

(nufusları 301 milyon'a çektim sadece)
0
bio
Tebrikler. Diger ulkeleri de ayni nufusa cekin, bakalim toplami %100'u verecek mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Özgürlük mü, kaliteli yazılım mı?

FZ

Günlüğüme girmiştim ama FM camiası ile de paylaşmadan edemedim.

Bu aralar iki yazılım kurcalıyorum iş için: Confluence ve JIRA. Her ikisi de kapalı kodlu, kaliteli ticari lisanslı yazılımlar.

Fark ettim ki ticari bir yazılım olan JIRA'yı Apache Foundation da tercih ediyor ve yoğun olarak kullanıyor. Neden tercih ettiklerini burada açıklamış. Gelelim FM camiasına sormak istediğime:

fazlamesai.net'e Soralım: fMRI radyosu için neler yapmak istersiniz?

FZ

Dün akşamdan itibaren deneme yayınlarına başlayan fMRI (fazla Mesai Internet Radyo) ortamında neleri duymak, ne tür programlar dinlemek istersiniz?

Ama aslında "fMRI benim için ne yapabilir?" değil "ben fMRI için ne yapabilirim?" diye sormalısınız ;-)

Neler yapmak istersiniz? Teknolojik gelişmeler hakkında yorumlar, "geek" ve "nerd"leri sallayıp yuvarlayacak müzik programları, radyo altyapı yönetimi, vs.?

Beyin fırtınasına başlayalım, organize olalım ve tüm zamanların en çılgın, en damardan teknoloji radyosunu kuralım hep birlikte. Deneme yayınını buradan dinleyebilirsiniz (eğer birileri DJlikten yorulmadı ise ;-).

Fazlamesai: Yine Yeni Yeniden (veya: The Matrix Reimagined)

tongucyumruk

Bu yazıya giriş yapabilmek için pek çok başlık düşündüm, mesela son karar verdiğimden başka aşağıdakiler de geldi aklıma:

  • Fazlamesai: Old habits die hard
  • Fazlamesai: Oradaydık, ve şimdi buradayız
  • Fazlamesai: Bizi hatırladınız mı?
  • Fazlamesai: TNG (Veya The Force Awakens)

Hepsi de benim için bundan 16 sene önce dahil olduğum fazlamesai.net'in farklı yönlerini bana hatırlattığı için...

Fazlamesai.net Bülten

butch

Bir süredir gerek zaman darlığı, gerek FM ilkeleri sebebiyle yer vermekte zorlandığımız bültenler için artık yeni bir Fazlamesai ortamı var.

BÜLTEN, FM editörlerinin onayından geçmiş tüm bilişim firmaları ve onların temsilcilerine açık. Tek yapmanız gereken FM üye adınız ile temsil ettiğiniz firmanın adını o firmaya ait bir e-posta adresinden bize göndermek.

Gerisi size kalmış.

Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

FZ

Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.