Ubuntu Anasayfa Fotoğrafındaki DELL Logosu

0
Betelgeuse
Ubuntu GNU/Linux kullananlar ya da konuyla ilgili olanlar duymuştur, DELL firması bazı model PC'lerine Ubuntu yükü satma kararı almıştı.
Dell firması web sitesinde yaptığı ankette GNU/Linux isteriz yanıtları alınca Ubuntu yüklü PC'ler satmaya başlayacağını açıklamıştı. Ubuntu yüklü Dell PC'ler piyasaya çıkmak üzere, bu arada Ubuntu web sitesindeki http://www.ubuntu.com/ resimdeki kişilerden birinin üzerine Dell logosu eklemişler. Logo güzel durmuş. :)

Umarım bunlardan Türkiye piyasasına da gelir. Linux'a destek veren donanım üreticilerini teşvik etmek için güzel bir yöntem. Sanırım ubuntu kullanıcısı olup da yeni bir PC alma planları yapanlar Dell markasını daha yakından takip edecekler.

Görüşler

0
inoxus
Dell tişörtlü arkadaş sevimli sevimli gülümsüyor, "Yakıştı yakıştı" gibisinden. Darısı yanında uzanan diğer üç arkadaşın başına.
0
towsonu2003
"Ubuntu *yükü* satma kararı"

ilahi heh
0
Betelgeuse
Yazarken klavye sürçmesi olmuş. "Ubuntu yüklü" şeklinde olacaktı. Gözümden kaçmış. Yoksa Ubuntu bilgisayar için bir yük değil bilgisayarın yükünü azaltan bir şey. :)
0
towsonu2003
dalga geciyodum zaten :)
0
towsonu2003
www.dell.com a gidince (en azindan amerikadan giriyorsaniz) karsiniza ubuntu'lu dell bilgisayarlari cikiyor. yani ubuntu yuklu bilgisayar satmakla kalmiyorlar, linki sitenin bir kosesine gommek yerine ana sayfadan reklamini yapiyorlar. Soyle ki: http://www.flickr.com/photos/towsonu2003/512646534

harika ne diyeyim :) darisi basimiza :)
0
Betelgeuse
Evet yaa, darısı başımıza diyeyim.
Umarım aynı fiyat avantajlarıyla burada da satılır. Şimdilik yeni bir bilgisayar almaya niyetim yok ama Dell linux yüklü bilgisayar satmaya başlayacak söylentileri çıktığından beri bilgisayar almak istiyorum ne alayım diye soran tanıdıklarıma Dell iyidir dell alın diyordum. Sonuçta Linux kullanıcıları çok az bir oran ama bunlar bilgisayar alımı konusunda fikri sorulan kişiler olduğu için Dell markasının satışlarına ve Linux'un yaygınlaşmasına yarayacaktır bu.
0
simor
Biri Ballmer'in ilacını versin lütfen :).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...

Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

tongucyumruk

Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.

Ubuntu 6.10 Duyuruldu

Titus

Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.