Ücretsiz Linux CD Projesi

0
anonim
Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.
Sistemin çalışma şekli şöyle: PayPal aracılığıyla para yardımında bulunabilir veya elinizdeki kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayabilirsiniz. Sizin işe yaramadığını düşündüğünüz ve çöpe atacağınız Linux CD'si Dünya'nın başka bir bölgesinde, başka birinin belki de çok acil ihtiyaç duyduğu bir Linux CD'si olabilir.

Bu oluşum, size CD göndereceğini veya zamanında göndereceğini garanti etmiyor. Eldeki imkanlar dahilinde ve gelen yardımlara bağlı olarak CD gönderebiliyorlar.

Siz de elinizde bulunan kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayarak bu projeye destek olabilirsiniz.

Ayrıca, konuyla alakası yok ama, Ubuntu Linux sahibi olmak isteyenler de, Ubuntu'nun sitesinden istekte bulunabilirler. Ben 10 tane CD istedim. 1 ay sonra Amsterdam postanesi çıkışlı bir zarf ile Ubuntu CD'lerim bana ulaştı ve çevremdekilere dağıttım. Bu tür şeylerin olması ve gerçekten yapılması güzel bir şey. Linux'un ruhuna ve felsefesine uygun.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben bu haberi girdiğimde <b>Soulblighter</b> olarak girdim. Yukarıda yazıyordu. nasıl <b>Anonim</b> oldu :) Yahu ben bu FM'in yeni sürümünde çok çerez sorunu yaşıyorum. Neyse ben gidip 250 gr fındık fıstık alıp geleyim.
0
anonim
1) Site ingilizce, Türkçe olsaydı daha iyi olurdu..
Maksat madem linux kullanmayan kişileri linux ile tanıştırmak, bu güne kadar linux ile tanışmamış kişilerin çok iyi bir şekilde ingilizce bilmediği de malum olmalı...

2) Sağda yer alan
/bin/Login
/etc/Passwd
/var/spool/rss
/etc/hosts/ NYI
/etc/motd

türü yazılar da hoşuma gitmedi değil.. bence linux dosya sistemini basit yoldan öğretmek için çok güzel bir yol..
0
tongucyumruk
Site sadece Türk, Fransız veya Aborjin kullanıcılara hitap etmiyor. Dünya çapında heryere GNU/Linux CD'leri iletmeyi hedefleyen bir proje. Bu nedenle sitenin de İngilizce olması gayet doğal diye düşünüyorum.
0
sundance
Bir de bu hareketin bundan birkaç yıl önce New York'da başlamış olduğu ve dolayısıyla öncelikle o çevreye hitap ettiği düşünülmeli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Dizüstü Linux'un Geleceği

gismo

HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.