Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

0
acemi_
Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Gelecek Linux'un Genel Müdürü Mustafa Akgün'ün ve LKD Başkanı Mustafa Akgül'ün küplere binip nasıl dengesiz davranışlar sergilediği haber metninde detayları ile anlatılmış.

Ucuz Windows'un müjdelendiği bir başka haberden de Türkiye'nin Mısır kadar olamadığını, Windows XP Starter Edition'ın Mısır'da bizzat devlet kanalıyla dağıtılmasının planlandığını öğreniyorum.

"Belki spam mail'i alamamış ve dolayısıyla doğru/tarafsız haberciliğin nimetlerinden faydalanamamış arkadaşların olabileceği" kaygısıyla bu haberi buraya yazıyorum.

Görüşler

0
FZ
Ben biraz küp bulmaya gidiyorum...
0
yilmaz
abi XXL olanlarından bulman lazım.
tv sizi biraz kilolu gösteriyor :)
0
cayfer
Bir süredir kendimi çok gergin hissediyordum. Bundanmış demek ki....
0
simor
:) ........ :)))))) ahahah
0
FreeMind
Şimdi bizlerdede hata var (bence var) Türkiye'de bilişim piyasasını beliyeryen dernek ve kuruluşlarda agırlıgımızı koyamıyoruz.Bu durumu şöyle açıklaya bilirim. Türkiye Bilişim Dernegini yakından tanıma olagım oldu çeşitli etkinliklerinde yer aldım. Bu kuruma önemli kişiler destek veriyor hepside özgür yazılım ile fazla ilgilenmiyen tipler işte böyle kurumlarda bizim özgür yazılım camiasından fazla insana rasltlamadım böyle bir pardusdan bile söz etmedi bu duruma bir örnek benim arkadaşım olan Ufuk KILIÇ bugun tbd genç başkanı bu arkadaş aşırı vindoz elemanıdır ve micro$oft ile çok iyi ilişkileri yok bundan sonrasını düşünün artık... http://www.mobilnedir.com/haberdetay.asp?h=39
0
FreeMind
Şimdi bizlerdede hata var (bence var) Türkiye'de bilişim piyasasını beliyeryen dernek ve kuruluşlarda agırlıgımızı koyamıyoruz.Bu durumu şöyle açıklaya bilirim. Türkiye Bilişim Dernegini yakından tanıma olagım oldu çeşitli etkinliklerinde yer aldım. Bu kuruma önemli kişiler destek veriyor hepside özgür yazılım ile fazla ilgilenmiyen tipler işte böyle kurumlarda bizim özgür yazılım camiasından fazla insana rasltlamadım böyle bir pardusdan bile söz etmedi bu duruma bir örnek benim arkadaşım olan Ufuk KILIÇ bugun tbd genç başkanı bu arkadaş aşırı vindoz elemanıdır ve micro$oft ile çok iyi ilişkileri var bundan sonrasını düşünün artık... http://www.mobilnedir.com/haberdetay.asp?h=39 Kusura bakmayın arkadaşlar dogrusu bu yazı...
0
conan
Ilk önce sizi dikkate almazlar. Sonra size gülerler. Daha sonra size saldırırlar. En sonunda kazanırsınız.

--- Mahatma Gandhi
0
yilmaz
yalnız bu işletim sistemi aynı anda sadece 3 process (işlem) çalıştırmaya izin veriyor.
0
sleytr

bebelere balon misali...
0
ttk
Bu yapılanana ancak "çüş" denir.
Temelli adına da "Windows DEMO 2005" deyip, "demo" sözcüğünü de lisanslasalarmıştı. Sloganı da şöyle olabilir "3 kuruşa beş köfte ?? nah alırsın, bunu al" (yani anca bu sistemi işte.)
0
yilmaz
satış fiyatıda 50 doların biraz altı gibi birşey olması lazım.
0
xcorex
ozaman kıçına yamasın microsoft bunu.. 3 process çalıştıran şeye işletim sistemi demeye utanırım ben şahsen.. ama genede başarılı ateriye nazaran..
0
bm
PCjr'i hatirlayan var mi?
0
ttk
Ben az buçuk adını hatırlıyorum :)
Ama win junyır gibi bir şey olduğunu doğrusu bilmiyordum.
0
yilmaz
pcjr çıktığında 1 yaşındaymışım. pcjr hakkında burada güzel bir site var. ve sitenin şurasında şöyle bir cümle var.
    Microsoft Flight Simulator, which worked well on a 128KB machine, but was exceptional on a 256KB machine.
0
dfix
Sanırım bu ucuz win son kullanıcılar için yaplımış bir güzellik boşuna Türkiyede zaten win sadece sidi başına 2 YTL hatta çift sidi ise sidi başına 1.5 YTL falan oluyor Yani son kullanıcının Linux'u seçmesinin nedeni sadece Para değil bunu bir anlasalar daha yararlı olur onlar için..
0
zentoo
Özgür olmayı "beleşimsi" olarak lanse edilirse olacağı budur. Herşeyin bir değeri* vardır. * Değerin ölçütü maddi-manevi yada her ikisi birden olabilir.
0
simor
Geçen sene duyurmuşlardı bunu demek çıkmış hatta türkçesi bile çıkmış... .... exploder, emesen, pirtupir... Başka neye gerek varki zaten sıradan kullanıcı için... Kaç paraydı bu? hmm şu kadar para + yetmedi 3 uygulama ver 150 dolar daha. Gelecek Linuxçular kızmışmı? Onların da live cd leri var diimi ama efendim.
0
euler
biri beni kızdırsın.. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.