Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

0
coskung
TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

Görüşler

0
pirx
"Tam ve düzgün Türkçe desteği verecek,"

bence bu madde çok önemli, örneğin yeni partitionı formatlarken açıklamalarda "herseyi silecek demedi deme ehe" seklinde uyarılar barındıran distler sinir bozucu ve gayrıciddi bence.


0
aRda_
Bu turde bir ornegi de ben vermek isterim, Dun gece MandrakeLinux 10.0 kurduktan sonra ilk KDE ekraninda "MandrakeClub uyesi olmak ister misiniz?" diye bir pop-up pencere acildi.Secenekler ise soyle, 1. Evet uye olmak istiyorum. 2. Ben zaten uyeyim. 3. Saol ya kalsin.
0
roktas
Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra bir yaş daha yaşlandım :-) Bu tip çeviri yapan arkadaşlar hangi saiklerle hareket ediyorlar, algılamakta güçlük çekiyorum, ama bir deneyelim bakalım. Benim buradaki genç arkadaşlara, Uzak Doğu bilgeliğinin memleketimiz şartlarına uygulanmış şekliyle verdiğim bir örnek var: "Müşteri sirkülasyonunun yoğun olduğu bir döner ustasını gözlemleyin ve onun işine gösterdiği özen, saygı ve beceriyi modelleyin (evet, burada üç sözcük var). Bakın bıçağı nasıl tutuyor, yukarıdan aşağıya yatay hareketlerle inerken, periyodik olarak terini nasıl siliyor, sonra döneri nasıl tartıp, paketliyor... Bu modeli size verilen veya sizin gönüllü olarak aldığınız vazife ne olursa olsun uygulayın :-)" Burada "cool" maskesiyle hafif düzeyde karşımıza çıkan bu yanlış işin askerlikteki tabiri "sabunlama"dır. _Akut haliyle_; işinden, eşinden, hülâsa hayatından bezmişlerde görülen bir tipiklik olup, tahammül edemediğim az sayıda eylemden biridir. "Sabunlama"nın gönüllü olması da daha iyimser bir değerlendirme yapmam için yeterli değil.
0
mos
çok güzel bir yorumdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

FZ

Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Fazlamesai'den Bir Serzeniş Aldım

anonim

Hayatın karmaşası içinde bazı şeyleri unutsam bile, bazı şeylerin beni unutmadığını geçen haftalardan bir gün e-posta kutuma düşen bir e-posta bana bildirdi.

And the Oscar goes to ...

butch

Altın Örümcek yarışmasından haberdarsınızdır sanırım. Bugün itibariyle http://oylama.altinorumcek.com/ adresinde halk oylaması başladı. Fazlamesai tayfasına tarif gerekmez ama ben yine de yardımcı olmak amacıyla FM'i En iyi içeriğe sahip web sitesi başlığı altında www.fazlamesai.net olarak bulabileceğinizi belirteyim ;)

FM.net RSS Okuyucusu

vst

Dedik ki; Fazlamesai.net'in bir RSS okuyucusu olsun. Hatta sadece RSS okumasın, daha başka işler de becerebilsin. Ve hatta, bunu bir güzel hep beraber yapalim :)
Buradan hem kaynak koda hem de halihazırda QT kütüphanesi olan FMcilerin çalıştırabileceği bir ikili dosyaya ulaşabilirsiniz.

Sesle Kumanda Edilen Arabalar, Gizli Silahlar!

FZ

Konu altında konu, yorum altında yorum ve bambaşka dünyalar yaratmada bir eşi daha bulunmayan bir camia FM camiası. Değerli ve saygıdeğer üyelerimizden feran'ın açtığı mevzu üstüne detaylı bir tartışma başlayınca dayanamadım, konu ile ilgili dikkatleri tehlikeli bir şahsiyet olan Lemonodor'un Telematics 2.0 başlıklı blog girdisine yönlendireyim dedim. Bakın şimdi şöyle...