fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

0
FZ
Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Görüşler

0
ForgottenTales
Yillar once bir Casio3600G almistim halen kullaniyorum. Turkiyede rahat bulunabiliyor. Memnunum.
0
urxalit
Birkaç yıl önce Casio fx-82TL almıştım. Reel-imajiner çevrimlerini yapmak çok pratikti, direkt polar tuşu var. Fiyatı da çok uygundu (birkaç yıl önce 20 milyon). Sırf elektrik devreleri dersi için aldım diyebilirim. :)
0
Phaedrus
Lise 1 deyken zorla butun okula ozel okul deyip casio fx-6300 aldırmıslardı. Alete program yazabiliyordunuz, 2 boyutlu kartezyen duzlem grafikleri, bar grafikler cizebiliyordu. Kapagı vardı, kopya yazardılar. Ben kopyayı hafızasına yazardım. Alete 2. ve 3. dereceden denklem cozen programlar zaten ilk yazmıs oldugum seylerdi. cizdirdiginiz grafik uzerinden ploting yaptırıp yaklasık kokleri de bulabilirdiniz. Cebimdeki oyuncaktı :)

Universitede temel tanecikler dersinin sınavında grafik cizdirdigini gorunce asistanın biri uyarmıstı.

Ah tutamıyorum kendimi. Sadece modelini sormustunuz dimi???!
0
FZ
HP 48 serisinden makinaların gayet güçlü olduklarını düşünen bir tek ben mi varım? :)

3 cevap geldi, üçü de CASIO diyor. Tabii takdir kullanıcıların ve burayı okuyup karar verecek olanların. Yine de farklı markaları denemiş olan arkadaşlar kıyaslama yapabilirlerse, izlenimlerini yazabilirlerse seviniriz.
0
Phaedrus
Ben sadece casio yu kullandıgım icin onu anlatabiliyorum. Baska makinaları kullanmam gerekseydi onları kullanır size daha fazla eski gun anısı anlatırdım. İlla casio degil yani.
0
irresistible
Birde ben, Hp 32sII guzel bir hesap makinasi suan sinavlara onunla giriyorum.Hesap makinanin en buyuk ozellikleri programlana bilir ve hafizasinin olmasi yaninda bendan baska kimsenin makinayi kullanamamasi. ;)
0
sundance
94'de ODTU'ye bir arkadaşa misafirliğe gittiğimde görmüştüm, HP32 olsa gerek, hesap makinasına yaptırmadıkları numara yoktu. Alet dört gri ton göstermek üzere hazırlanmıştı, bir numara ile bunda 16 gri ton üzerinden ÇİLEK (ODTÜ TERİMİDİR) resimleri gösteriyorlardı.

Bissürü oyunları filan vardı, C-64'e benzer hackler vardı alet için böyle.
0
tongucyumruk
Hmm... bir bakalım... İlk seçenek bir Palm cihazı üzerinde EasyCalc adlı özgür yazılımı kullanmak olabilir. Grafik çizer, bilimsel hesap makinesi özellikleri vs... vardır... Tabii HP48 serisi gibi makinelerin yanında ilkel kalabilir.

İkinci ve türkeye'den edinmesi zor olan ise bir adet sharp zaurus + GNU dc + GNUPlot

Bu arada bu isle PC uzerinde ugrasanlarin da Qalculate adli programa bir gozatmasini oneririm...
0
irresistible
matlab ve octave da fena sayilmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

cbc

Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?

fazlamesai.net'e soralım: Peki, açık kaynağa nasıl ulaşırız?

Nano

Fazlamesai üzerinde bir çok kurumsal uygulamanın (vede oldukça büyük olanların) açık kaynak yazılımlar ile de gerçekleştirilebileceği (hemde fazlasıya) ilgili bir çok tartışma oldu. Ya peki küçük uygulamaların ve küçük şirketlerin açık kaynağa ulaşımı nasıl olacak?

Mesela bir KOBİ WriteBoard: http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3504 gibi bir araca ihtiyaç duysa buna nasıl ulaşabilir, nasıl "freelance" yazılımcı bulup bu tür araçları kendisine yazdırabilir.

Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

FZ

Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.

George Monbiot: İklim Değişiklikleri ve Küresel Yoksulluk Üstüne

FZ

Gazeteci, yazar, akademisyen, çevreci ve politik eylemci George Monbiot, 2005 yılının Şubat ayında, University College London'da bir konuşma gerçekleştirmiş. 100 yıl içinde olası iklim değişiklikleri ve küresel yoksulluk gibi ağır konular üstüne eğlenceli, zeki ve vurucu üslubu ile konuşan Monbiot'un konuşmasını Ömer Madra Türkçeye çevirmiş.

Konuşmanın tam metni aşağıdadır.

Sendika Savaşları Boşuna Değilmiş

sundance

Daha düne kadar sigortanın karşısındaydım. Devlet benim adıma güvence yaratacak da ne olacak diye düşünüyordum.

Tabi bu Kokoreç sektöründen gelme bir Internet firması, kura ile gözünün bile yaşına bakmadan 200 kişiyi işten çıkartmadan önceydi...