Veri Yapıları ve Algoritmalar

0
polat
Veri Yapıları ve Algoritmalar (Program Tasarımı ve Yazılım Mühendisliğinde) program geliştiren, matematik ve mühendislik problemlerini bilgisayar ortamında çözmek isteyen, iş dünyasına yönelik yazılım tasarımları yapan her düzeyden programcı veya yazılımcılar için ciddi bir başvuru kitabıdır. Kitap, aynı zamanda, üniversitelerin bilişimle ilgili bölümlerinde okutulan Veri Yapıları ve Algoritmalar dersleri için bir ders kitabı özelliğindedir. Program ve yazılım tasarımında, ciddi bir bakış açısı yakalamak isteyenlere önerilir...
Veri Yapıları ve Algoritmalar, program tasarımında çoğu zaman eksikliği hissedilen önemli bir konu; yalnız başına bir programlama dili bilmek, program geliştirmeye yetmemektedir. Bu kitap, C programlama diline dayanılarak çeşitli veri yapıları ve modellerini ele almakta, onlara ait programın algoritmik ifadesini incelmekte ve örneklerle açıklamaktadır; bütün bunlara ek olarak, program tasarımında yapılması gereken aşamalar sistem analizi ve tasarımı konularına uygun olarak adım adım açıklanmış ve Network yazılımı ve Veri modeli de açıklanmıştır.

Editörün Notu: Okuyan varsa lütfen izlenimlerini ve eleştirilerini burada bizimle paylaşsın.

Görüşler

0
Nightwalker
Okulda algotitma tasarımı dersi alan bir öğrenci olarak [ dersi hala verememiş olsamda [ ama bu konunun kitapla ilgisi yok
:) ] ] bu konuda yazılmış bir çok eseri inceleme fırsatı buldum Bu kitaba gelince yazım dili ve içerik olarak başlangıç seviyesine hitap etmekte yetersiz kalsada ciddi olarak programcılıkla ilgilenenler için en iyi ve en profesyenelce hazırlanmış türkçe kitap olduğunu düşünüyorum. Programcılıkla ciddi anlamda ilgilenmek isteyen herkese tavsiye ederim.
0
FZ
Veri yapıları ve algoritmalar konusundaki en önemli kitabın The Art of Computer Programming olduğunu herhalde buradaki herkes kabul eder.

Bununla birlikte bir de şöyle bir cümle mevcuttur: `Siz okumak zorunda kalmayın diye biz Knuth okuyoruz.´ Tim Peters, Python Cookbook (alıntı için ileriseviye.org´a teşekkürler ;-)

Perl, PHP, Python, Ruby, SQL gibi yüksek seviyeli diller programcıyı temel veri yapılarından ve algoritmalarından bir hayli soyutlamış durumda. Gittikçe `nasıl yapılacağını´ değil de `ne yapılacağını´ söyler hale geliyoruz. Prolog, Scheme, Haskell, LISP, vb. dillerde zaten doğrudan `ne yapılacağ´ı vurgulanıyor ve bunun nasıl dile getirileceği öğretiliyor.

Bu iyi mi kötü mü, yararlı mı zararlı mı, çok uzun ve derin bir tartışma konusu.
0
anonim
bunun dersini yahya`dan almayanlar icin sadece bir derstir.

*yahya the legend : ytu bilg muh bol baskani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı

ID3 - Öğrenen Karar Ağacı

malkocoglu

Öğrenen algoritmalara giriş olarak ID3 tekniğini sitemizde işliyoruz. Yapay zekâ ile ilgilenen yazılımcı arkadaşların örnek LISP kodları ve resimler ile destekli bu yazıyı beğeneceğini umuyorum.

Hibernate Üzerine Bir Sunum

malkocoglu_2

Tüm zamanların en başarılı kalıcılık (persistence) aracı Hibernate hakkında şirket bünyesinde yaptığımız bir sunumu paylaşıyoruz. Sunum, Hibernate'in en temel özelliklerinden başlayarak sorgulama, önbellekleme, veri tabanı bağlantı havuzları gibi kavramları kapsamaktadır. Hibernate hakkında ek bir haber de, JBoss gurubunun, Hibernate projesine sponsor olmaya karar vermiş olmasıdır ve Hibernate kurucu elemanları artık JBoss şirketinde çalışmakta, açık yazılım ürünlerine verdikleri servis üzerinden para kazanmaktadırlar. İşte bir diğer açık yazılım başarı hikayesi!

Not: Bu sunum da Gnu Emacs ve LateX ile hazırlanmıştır. :) Latex kodlarından derlenmiş slaylatların animasyon ile birbirinden geçiş yapabilmesi hoşunuza gidebilir.

Powerpoint?

O da ne?

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.