Web Services ve Güvenlik

0
SHiBuMi
Liberty Alliance, Sun Microsystems in öncülüğünü yaptığı, Microsoftun Passport teknolojisine karşı alternatif çözüm üretme amacını güden bir grup. Bu grubun içersinde AOL, HP, General Motors, France Telekom, Sony gibi kurucu üyeler haricinde Cisco, Visa, Nextel, Novell gibi sponsor üyeler var. Amaç, Microsoftun single sign-on olarak adlandırılan Passport teknolojisiyle aynı görevi gören, kullanıcıların tek bir web sitesine ya da uygulamaya giriş yaptıktan sonra diğer bütün siteler ya da uygulamalar tarafından tanınmasını sağlayan teknolojiyi oluşturmak.
Microsoft halihazırda bu teknolojiye sahip olan tek teknoloji sağlayıcı. Şu anda Passport hizmetlerinin 200 milyon civarında kullanıcısı var. Bu hizmetin temel amacı, kullanıcıların login bilgilerinin yanı sıra, kredi kartı, banka hesap numaraları vs. gibi bilgileri de saklamak ve kullanıcı bu sistemi kullanan sitelerden birinde işlem yaptığında bu bilgilerden otomatik olarak faydalanabilmek. Tabii bu noktada güvenlik sorunu ön plana çıkıyor. Microsoftun bu konuda birçok sabıkası var. Liberty Alliance ise işi baştan sıkı tutmak istiyor. Oluşumun içersine RSA dan sonra Verisign in katılması da buna dair bir işaret. Liberty Alliance şimdilik Microsofta karşı direk bir rekabet içinde olduklarını söylemekten kaçınıyor. Yöneticiler, Passport teknolojisi ile uyumlu çalışmaktan mutlu olacaklarını, Passportun da tam anlamıyla fonksiyonel hale geçmesinden hiçbir rahatsızlık duymayacaklarını açıklamış. Şu anda LA tarafından ortaya konulmuş herhangi bir ürün yok, sene ortasına kadar uygulamaya yönelik bir çalışma beklenmiyor, bu da demek oluyor ki en erken 2003 başında LA nın çalışmalarını görebiliyor olacağız.
sun

İlgili Yazılar

IBM, Solaris'e Destek Verecek

baRRacuda

Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.

Cobalt mavisi sönüyor!

sundance

Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.

Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

butch

Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...

Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

FZ

Sun Microsystems, dün (14 Haziran 2005) meşhur UNIX tabanlı işletim sistemi Solaris'in kaynak kodunu kamuya açtığını duyurdu.

Kutlamalara Sun Microsystems şirket blogu.na yazan mühendisler ve takipçiler de katılmış durumda (mesela Nils Nieuwejaar, madem kodlar açıldı biraz da işin teorisini anlatalım deyip çekirdeğin sanal adres alanı düzenlemesinden bahsediyor blogunda).

Proje ile ilgili özet bilgiye buradan erişmek mümkün.

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor