IBM, Solaris'e Destek Verecek

0
baRRacuda
Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.
" By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. Words alone cannot describe how great it feels to type that sentence. In fact, I think I'll type it again. By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. " ...
sun

Görüşler

0
eu
IBM sadece SUN Solaris x86 destekliyor. WebSphere Solaris altında zaten çalışıyor, çok yakında da Lotus 8 Solaris sürümü çıkacak.
IBM'in desteği SUN Solaris ile sınırlı kalmayacak. Yakında IBM blade sunucular üzerinde Power, AMD Opteron ve Intel XEON dan sonra SUN Niagara işlemcilerini de destekleyecek.
IBM blade sunucu ve yazılımların başka işletim sistemlerinde çalışması konusuında ağırlık vermiş görünüyor.
IBM çok büyük bir şirket olduğunu düşünürsek, donanım ve yazılım tarafını uyumlu bir şekilde götürdüğünü düşünüyorum. Ayrıca diğer şirketlere göre çok daha açık fikirli olduğunu düşünüyorum.
90 lı yıllarda IBM için dinozor benzetmesi yapan şirket ise ortalıkta gözükmüyor.
0
afsina
Haber Sun icin iyi bir sey.. Ama IBM icin yazilim acisindan dinozor yakistirmasini bende yaparim.. Neden halen JEE 5 uyumlu bir uygulama sunucusu yok IBM'nin? yuzbinlerce dolarlik donanimlar uzerinde calistirilan IBM JDK 1.3 - websphere BAGIMLI uygulamalari gordukce icim bunaliyor. IBM'e kolumu kaptirmaktnsa tasinabilir uygulamami Jboss ya da Glassfish ile Sun ya da baska bir sirketin serverlerinde calistirmayi yeglerim.. IBM acik fikirli olsa AIX, JDK ya da Webspher'i acik kodlu yapardi.. Sun'in Solaris, Sun java ve Glassfish ile yaptigi gibi..
0
eu
Açık firkirli ticari anlamda kullanmıştım, teknolojik anlamda değil. Yanılmıyorsam JBoss eski sahibinin RedHat satılmadan önce yazdığı bir yazı vardı, orada hangi şirketin açık kaynak kodlu camia daha çok teknolojik destek sağladığını gayet net bir şekilde yazmıştı. O günden bu güne de çok şey değişmedi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

yuxel

Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

Web Services ve Güvenlik

SHiBuMi

Liberty Alliance, Sun Microsystems in öncülüğünü yaptığı, Microsoftun Passport teknolojisine karşı alternatif çözüm üretme amacını güden bir grup. Bu grubun içersinde AOL, HP, General Motors, France Telekom, Sony gibi kurucu üyeler haricinde Cisco, Visa, Nextel, Novell gibi sponsor üyeler var. Amaç, Microsoftun single sign-on olarak adlandırılan Passport teknolojisiyle aynı görevi gören, kullanıcıların tek bir web sitesine ya da uygulamaya giriş yaptıktan sonra diğer bütün siteler ya da uygulamalar tarafından tanınmasını sağlayan teknolojiyi oluşturmak.

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor