İlgili Yazılar

Echelon'a karşı kuantum kriptografi

e2e

Computer World'daki habere göre Avrupa Birliği, önümüzdeki 4 yıl boyunca Kuantum Kriptografi altyasıyla güvenli veri iletişimi alanında yapılacak geliştirme çalışmalarına 13 milyon Euro ayırmayı planlıyor.

Eğer proje başarılı olursa "kırılamaz kod" gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gizli servislerine bilgi taşıyan Echelon'un devre dışı bırakılması hedefleniyor.

JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

anonim

Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)