Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

0
sundance
Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Fakat artık, özellikle özgür yazılım ve güvenlik camiasındaki bizim gibiler için, bizim gibiler tarafından yazılan gerçekçi kitaplar çıkmaya başladı. Syngress'in yayınladığı Stealing the Network serisinden güzel ve teknik açıdan oldukça bilgilendirici bir hikaye, yakından tanıdığımız NMap yazarı Fyodor'un sayfası Insecure.org'da ; Bl@ckTo\/\/3r . NMap'in geliştirilmesine katkıda bulunanlardan biri tarafından yazılmış bu hikaye, çok güzel (ve doğru) teknik detaylara sahip. Umarız bu kitabı (ve serinin geri kalanını) yakında Türkçe olarak da görebiliriz.

Görüşler

0
FZ
Mitnick'in röportajları (diğer bilgisayarcılar ile) ve araştırmalarından oluşan The Art of Intrusion da bu kategoride okunabilecek güzel bir kitap.
0
theapache
Ayni kitabin Fyodor tarafindan yazilan bolumu de burdan okunabilir http://www.insecure.org/stc Bu serinin 3. kitabi imiş.Daha once de guvenlik alaninda calisan insanlar tarafindan 2 cilt yazilmis.hepsi amazon.com da mevcut. insallah birileri tercume eder de zevkle okuruz.Hatta birilerinin tercume etmesini beklemesek de beraber girişsek mi bu işe..
0
neurorebel
Ne yani şimdi Takedown gerçekçi değil mi ?!
0
FZ
Ustalıkla kurgulanmış, muzafferlerin yazdığı hikaye. Kaybeden kişinin ağzından anlatılmıyor. İşin başka boyutları var ve bir de diğer taraftaki adamın ağzından dinlemek, okumak lazım hikayeyi.
0
sundance
Shimumoro ve (Cyberpunk'ın yazarı) John Markoff'un bu yarı belgesel iddasındaki filmde birçok gerçeği çarpıttığı değişik kişiler tarafından belirtilmiş. Hatta 2600'ün bu konuda bir videosu bile var.

Neyse, teknik detaylar açısından değil, fakat doğruları söylediğinin şüpheli olması açısından kötü olduğunu belirtsek sanırım daha doğru olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kodlama Teorisi, Şifreleme ve Bir Akşam Yemeği

FZ

1984 Nisan ayı. Zurich'teki bir konferansta bir akşam yemeği sonrası, Prof. James Massey'in davetlisi olan John Gordon, kodlama teorisi, şifreleme, iletişim güvenliği üzerine en az, az önce yedikleri yemek kadar leziz bir konuşma yapar.

Konuşmasına güvenlik dünyasının meşhur ve gizemli karakterleri Alice ve Bob'un olası hayat hikayelerini yeniden kurarak başlayan Gordon gayet eğlenceli bir şekilde ve sinsice kodlama teorisi, güvenlik analizi, iletişim güvenliği gibi konulara geçer.

Sonra mı? :-)

Okuyun ve görün. İyi eğlenceler.

Internet Explorer çapraz-site yönlendirme güvenlik açığı

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre Internet Explorer' da uzaktan kod çalıştırmaya imkan tanıyan bir açık ortaya çıktı. Açık Internet Explorer'ın HTTP yönlendirmelerini işleyişinde yer alıyor. Uzaktaki bir kullanıcı özel bir HTML yaratarak hedef sistemde yüklendiğinde (Local Comuter zone ayarlarında) istediği kodu çalıştırabiliyor.

İşin asıl önemli noktası açığa bir yama çıkmayışı.
Not: Yamaya yamaya daha nereye kadar?

Editörün Notu: Daha bu sabah sözde Citibank´tan bana bir e-posta geldi, şu adrese girin ve gerekli düzenlemeleri yapın aksi takdirde sisteme erişiminiz engellenecektir şeklinde. E-postayı incelediğimde fantastik bir URL kurgulamış olduklarını gördüm ve kimbilir kaç kişinin Outlook+IE ortamında buna tıklayarak zarar göreceğini düşünerek hayıflandım.

64 bitlik Şifre 4 Yıl Sonra Kırıldı

FZ

Milyonlarca işlemci saati ve dört yıllık insan emeğinin ardından RC5 64-bitlik şifresi kırıldı.

331.252 adet gönüllü makinanın kullanıldığı deneyde Distributed.net isimli isimli bir bilgisayarcı grubu RSA Security'nin meydan okumasını kabul etti ve 10.000$'lık çeki aldı.

"Her ne kadar bu projenin süresi 64 bitlik RC5 algoritmasının güvenilirliği ile ilgili olarak çok problem yaratmıyor gibi görünse de gene de birkaç yıldan daha uzun süre korunması gereken hassas bilgiler için RC5-64'ü tavsiye etmiyoruz," şeklinde konuştu şifreyi kıran grup.

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.