Ünlü Hacker Yakalandı

0
parsifal
Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Görüşler

0
mturker
Gazetelerin okuyucu yorumlarına gözattım. Yazmışlar "çok zeki bu adam, kullanılmalı", "devlet bunun gibi zekalara sahip çıkmalı", "bunu da alırlar amerikaya, bari bu adamı Türkiyede tutsunlar".
Yuhhh, başka birşey öneren var mı ? Ödüllendirelim isterseniz, bir de yat, kat verelim çok zeki ya bu adam, gurur duyduk Türk milleti olarak. Heykelini de dikelim son olarak (donla olsun ama zihinlerde öyle yer etti bozmayalım).


0
erhanbaris
hacker değil bilgisayar korsanı olması gerekiyor.
birbirinden farklı kavramlar. karıştırmıyalım

www.belgeler.org/howto/hacker-howto/hacker-howto.html
0
anonim
Fazlamesai net üyelerinin en az yüzde 90'ı trojan kullanmayı, exploit ile karşı bilgisayara sızmayı, web tabanlı script açıklarını kullanmayı biliyordur. Bunları iyi niyetle kullanırsanız "HACKER" olursunuz, ama kötü niyetle kullanırsanız "HIRSIZ" olursunuz.
Bence bilgisayar bilgisini kullanarak banka hesaplarına girip, para çalan kişilere "HACKER" demeyelim. Bence bunlar da düpedüz "HIRSIZ" dır.
"HACKER" kelimesinin Türkçeye dönüştürülmüş hali "bilgisayar korsanı" olduğu ve tüm "bilgisayar korsanları" hırsız olmadığı için bunlara bilgisayar korsanı bile denmemeli.

0
dtemarti
Benim dikkatimi çeken şu oldu. Antalya'da olup da klimasız ev düşünemiyorum. Torosların yamaçlarında rakımı yüksek bir dağ evinde yakalanmışlarsa o başka.
0
ZZombie
teorisyen'in dediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Ne yazık ki basınımız ve halkımız bu işin nasıl yapıldını "kurtlar vadisi" tarzı filmlerden görüp öğreniyor.

Örneğin pek sevgili polat abimiz bir gazete ilanına bakıp yanlışlık belirliyor. Bunun isviçrede bir banka olduğunu fark edip kısa sürede (1 saatten az) bakayı hackleyip hesap bilgilerine erişiyor.

İşten az çok anlayanların verdi tepki "Hadi leyn." şeklinde iken diğer çoğunluk grup ise "Vay beeaa... Adam nasıl da bankayı dize getirdi iki dakikada." şeklinde yorumluyor.

Benzer olarak "Tamer Şahin" vukatı var.
Hackerlik ile hiçbir alaksı olmayan bir durum ile (fax çekerek) süper online DNS lerini yönlendirdiğini buradaki herkes bilir. Hiçbir şekilde fiziki müdahaler olmadan sistem hacklamak te burada ortaya çıkan bir durum. Keza olayın ardından "Hacket By T.Ş." yazan pek çok hack edilmiş site çıktı. Bilenler bilir, bunlar da aslında Tamer Şahine ait değil, şu an ismini hatırlayamadğım bir başka hackerin ürünü.

Zati insanın hack ettiği bir sisteme adını yazması oto-ev hırsızlarının blog tutması gibi bişi :)
0
inf0
"TS vukuatı" eğer senin anlattığın gibiyse yine de Sosyal Mühendislik olayıdır.

Sosyal Mühendislik Saldırıları
Sosyal mühendislik nedir?
0
ZZombie
Aslında hem bir sosyal mühendislik, hem de değil.

Zira SuperOnline tarafından hiçbir bilgi sızdırılmamış.
Sorun tamamen o donem network solutions'un kabul etti FAX ile gelen taleplerin fazla incelenmeden kabul edilmesine dayanıyor.

SuperOnline adina duzenlenmis sahte bir fax ise DNS bilgilerini değiştiritip kendi sunucusuna aktarmistir.

Doğal olarak giriş yapan tüm kullanıcılar da aslında kendi sitesine yönledirilmekte.
(Hatta o sirada ip uzerinden super online servislerine de ulasabilmekteydiniz)

Günümüzdeki sosyal mühendislik ise hackerlik için değil de, daha çok düşük seviye internet kullanıcısına sahte e-mail atarak banka bilgilerini kendilerinin girmesini sağlamaktan geçiyor.

Ki aslında bu da hackerlik değildir. Zira ortada hack edilen bir sistemden söz edemeyiz. Bu düpe düz dolandırılıcıktır. Aradan bilgisayar'ı çıkarırsanız gerikalan herşeyin aslında dolandırıcılık olduğunu daha iyi görürsünüz.

Fakat ne yazık ki halkımız işin içinde bilgisayar girince bu türde dolandırıcıların NASA, CIA vb. sistemlere giren adamlar sanıyor. (öyle olsa gam yemem, taktir eder, ilk iş kendi hayati sistem noktalarıma bilinçli saldırı yapıp güvenlik açıklarını tespit etmesi için görevlendirmek olurdu.)
0
robertosmix
Maalesef domuzluk yapan amatör bilgisayar korsanlarına saygı duyulan bir ülke haline geliyoruz gün geçtikce. Oysa eğer bir bilgisayar korsanı yakalanıyorsa mutlaka başarısızdır. Bunlara hacker denmesi de ayrı bir hikaye. :))
0
Guardian
üşenmemişler birde yan profil çıplak resmini mi çekmişler adamın..

ahh şu medyamız...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Masaüstüne Hazır mı?

tongucyumruk

Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Ülkemin insanı....

anonim

Pasaportumun süresini nasıl uzatabilirim diye google.com`da bir arama yaptım. İkinci link Paris konsolosluğumuzundu. Çok ilginç hazırlamışlar sayfayı görmenizi tavsiye ederim... Bu mesajı yazarken bir yandan da müziği dinliyordum... Gene de ben bu ülkenin insanlarını çok seviyorum. Hayatı böyle neşeli geçirebildikleri için.
Adres : T.C Paris Konsolosluğu
Not: Müzik için biraz beklemeniz tavsiye edilir...
"Daracık daracık sokaklar,senin pasaportun zor uzar" :)

Misinformation 109 veya IMDB Rulez!

sundance

Hep söyleriz, iyi ki Internet var, istediðimiz bilgiye kolayca ulaþabiliyoruz diye. Bu aksam öylesine bir film iddialasmasi üzerine bulduklarýmýz bizi gerçekten þaþýrttý.

Abi Sylvester Stallone 1.60 bir adam sonunda... yok olm o en azindan Banderastan uzun... olm asil komigi Arnold gibi iki karis bir adami dev gibi gösteriyorlar ya... ama abi Julia Robertsdaki boy da kimse de yok...

Bizi en sasirtandan baslamak üzere
-Antonio Banderas 1.75,4
-Julia Roberts1.75,4
-Nicole Kidman 1.77,8
-Tom Cruise 1.70
-Jeff Goldblum1.95,6

Windows 2000 Linux’a karşı...

X-cise

BBSpot.Com İşletim Sistemi Karşılaştırması...

BBSpot bugüne kadar adil ve dürüst yazılarıyla, büyük bir güven ve saygı kazanmıştır. Donanım ve yazılım tanıtımları ile de aynı geleneği devam ettiriyoruz. Diğer teknik siteler sizleri gereksiz ayrıntılı “teknik detaylar” ile boğarlar. Hatta, test ederken, bahsettikleri programları ve donanımları kesin kullanmışlardır. Burada, BBSpot’da, bu teknik şeyler, kendi düşüncelerimizi eklememizi engellemez.

Bu gün Windows 2000 ve Linux’u kafa kafaya yarıştırıyoruz ve böylece teknik olarak kimin daha mükemmel olduğunu anlamaya çalışıyoruz...

Hay aksi!

wizzyfx

Bu sabah karşılaştığım Microsoft hata sayfası. Helal olsun vallahi, iyi güldüm sabah sabah. Error code'ları değiştirip diğerlerini görebilirsiniz. Hay aksi!