Windows Vista bugün tanıtıldı

0
ahmetozdemir
Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

Görüşler

0
ttk
Tanıtımda bunları mı çalmışlar ?
0
gumush
Merhaba , Vista'nin tanitimini izleyemedim. Video dosyasi olarak erisebilecegim bir yer biliyor musunuz ? ZDNEt'de bir clip buldum ama sadece 4dk
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni windowz böyle olacakmış görmemiş olanlara duyurulur

TLG

yeni windowz görüntüleri ve kullanımı hakkında bi link gördünde bunu fazlamesaicilerle paylaşayım istedim
Yeni windowz
bide tartışma çıkarmak amaçlı değil sadece 6.his Micros~1 un linux çekirdeği kullanma ihtimali nedir acaba merak ettim ;-) tahmini olan varmı :-)
Saygılar TLG;

MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

resilence

Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.