Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

0
anonim
Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.
Oyun meraklısı olup linux kullananlar için Wine ayrı bir anlam ifade ediyordur. İrili ufaklı birçok oyun wine ile çalışabiliyor. AirStrike serisi, CS, WoW.. Oyunların tam listesine (eksiklerde var) şuradan ulaşabilirsiniz.
Wine'nin son sürüm notlarına , kaynak koduna ve işletim sisteminize uygun pakete şu adresten http://www.winehq.org/?announce=0.9.59 Wine hakkında eğlenceli yorumlara ise şuradan Dugg For Wine erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)

HP: GNU/Linux olduğundan düşük gösteriliyor

cihatix

Açık kaynağı destekleyen şirketlerden HP’nin üst düzey bir yöneticisi, istatistik şirketlerinin geri kalmış ölçüm yöntemleri nedeniyle GNU/Linux’un yaygınlığını olduğundan aşağıda gösterdiklerini öne sürdü.

Freespire

anonim

Andrew Betts isimli bir geliştirici, Linspire'ın açık depolarını kullanan bir dağıtım hazırlamış ve adını Freespire koymuş. Ancak bu dağıtım Linspire'ın bedava sürümü değil. Linspire'daki ücretli yazılımların ( mp3, Java, Flash, Quick Time, Windows Media, Bitstream fontlar, Real media, müzik diye geçiyor sitede) olmadığı, ayrı bir dağıtım. Bu karışıklığı önlemek için Andrew Betts dağıtımın yeni adını squiggle olarak değiştirmiş. Ancak Linspire, bu kargaşayı biraz hafifletmek için 6 Eylül'e kadar, Linspire'ı bedava olarak dağıtıyor.
Daha fazla bilgi