WPA3 Geliyor!

https://thenextweb.com/

4
Zakkum

Görüşler

1
tongucyumruk

WPA3 guvenlik anlaminda pek cok guzel yenilik ile geliyor

  • Paylasilmis anahtar senaryolarinda (yani hepimizin evde kullandigi halinde) cihaza ozel anahtarlar sayesinde gizlilik garantisi. WPA2'de paylasilan anahtari bilen biri ayni aga bagli diger cihazlarin trafigini dinleyebiliyor. WPA3 her cihaz icin farkli sifreleme anahtarlari ureterek bunun onune geciyor.
  • Acik aglarda sifreleme ozelligi sayesinde restoranda "pardon WiFi sifresi nedir acaba?" sorusu tarihe karisabilir. Parola korumasi olmayan aglarda dahi cihazlar arasinda otomatik sifreleme anahtarlari ureterek iletisimin gizli kalmasi saglanabiliyor. Tabi ki bu "acik" WiFi aglarinin diger guvenlik sorunlarini cozmuyor fakat guvenlik ve kolaylik arasinda guzel bir dengede duruyor.
  • Kullanici ile etkilesimi olmayan/kisitli olan cihazlarin WPA3 kullanan aglara kolayca baglanabilmesini saglayan ozellikler geliyor. Bu sayede akilli tost makinaniz Internet'e daha kolay baglanabilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

64 bitlik Şifre 4 Yıl Sonra Kırıldı

FZ

Milyonlarca işlemci saati ve dört yıllık insan emeğinin ardından RC5 64-bitlik şifresi kırıldı.

331.252 adet gönüllü makinanın kullanıldığı deneyde Distributed.net isimli isimli bir bilgisayarcı grubu RSA Security'nin meydan okumasını kabul etti ve 10.000$'lık çeki aldı.

"Her ne kadar bu projenin süresi 64 bitlik RC5 algoritmasının güvenilirliği ile ilgili olarak çok problem yaratmıyor gibi görünse de gene de birkaç yıldan daha uzun süre korunması gereken hassas bilgiler için RC5-64'ü tavsiye etmiyoruz," şeklinde konuştu şifreyi kıran grup.

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.