XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

0
ghanthar
XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

Görüşler

0
ghanthar
site hakkındaki her türlü görüşlerinizi bekliyorum
0
conan
Fikir oldukca guzel, arabirim oldukca karisik.

Komple bir CMS sistemi yerine kendin basit bit scriptle de bu isi halledebilirdin sanirim.

Belki linkli resimlerin cercevelerini kaldirirsan daha sirin gozukebilir.

Ana basliklari farkli bir renk yapmak daha guzel olabilir. (Ornegin Dagitim siteleri ve kullanici guruplari basliklarini hafif ucuk bir gri)

Daha dazla oku degil de Daha fazla oku olacak ufak bir typo olmus.

Diger Turkce Linux siteleri linklerinde GSU-LinuX yok! :PPPP Fazlamesai haberleri ikinci sirada, birinci sirada olsun! :)))

Site sponsorunu site logosunun yanina koyarsan daha iyi olur, cok yer kapliyor ilk giriste. Logo ile Arama arasi bombos. Zaten orasi banner yeri.

Kitap satislarindan gelen geliri de sitenin giderlerini karsilamakta kullandin mi tamam guzel bir doner sermaye isi olmus olur :)

Basarilar! Eline saglik.
0
ghanthar
Öncelikle yorumların için sonsuz teşekkürler. Böyle önerili yani yapıcı eleştiri almak çok hoş.
Önerilerine tek tek cevap vermek istiyorum. Hem böylece belki bende takıldığım noktalarda yardım almış olurum.
1-Arabirimin basit olması benim için de önemliydi ancak benim herhangi bir programlama veya php dili vs bilgim yok zaten cms yide cpanel içindeki fantastico otomatik olarak kuruyor. Tabii yinede bu siteyi kurarken çok şey öğrendim ama öyle php üstadı falan değilim kesinlikle. Yani cms seçmem bu yüzden birde iyi fiyata bulduğumu düşündüğüm hostingimde yer olması yüzünden, etkilemiyor yani.
Çerçeve kaldırmaya gelince mavi çerçevelerimi yoksa cms nin ana çerçevesini mi kasıt ediyorsun? gerçi ikisininde nasıl kalkacağı hakkımda en ufak bir fikrim yok ama :)
2-Ana başlıkların reklerini hallederim sorundeğil. Hiç aklıma gelmemişti ama iyi fikir.
3-Daha dazla olayını bende anlamadım yani onu ben yazmıyorum haberi aldığım xml sitesinin dosyası ile birlikte geliyor. hayır f türkçe bir karakter de değil neden öyle çıkıyor bende anlamadım. Ama oho-nuke ta böle bir sorunum olmuyordu post-nuke u biraz daha sadeleştirebilme imkanı birde kolay hazırlanabilen buton menüsü yüzünden seçtim ama şimdi neden herkesin php-nuke kullandığını dha iyi anlıyorum olmadık yerden php-nuke ta defalarce yaptığım işlmelerde post sorun çıkartıyor.
3- GSU-LinuX diğer sitelerde yok çünkü haberleri yer alan siteler arasında var :) kullanıcı grupları altında anasayfada yer alan siteleri koymadım diğer sitelere. FazlaMesai konusunda yorum yok :P site sıralamalarını alfabetik sıraya göre tekrar yapmayı düşünüyorum yada belki yeni siteleri başa koyarım bilmiyorum sizler ne dersiniz? Şimdilik editörlük yaptığım siteleri kategori birincisi olarak koydum ama değiştirebilirim elbet.
4- Site sponsoru olayını bende anlayamadım yine post nuke gıcıklığı. Banner dan tepeye eklemeye kalktığımda logonun üstüne atıyor. en sola düzeltemedim gitti. Bir çaresini bilen varsa..... bu arada onu kaldırıp yerine diğer linux sitelerinin bannerlarını almayı düşünüyorum banner değişimi yani eğer ilgilenen varsa bana sitedeki adresimden ulaşabilirsiniz.
Kitapları zaten sunucu giderlerini vs karşılamak için yerleştirdim. Bu siteden gelir falan düşünmüyorum doğal olarak zaten bu yüzden sponsor yerine linux site banner ı koyacağım. İlerde yeni bir iki site daha açacağım linux konusu dışında zaten eğer oralardan bir gelir gelirse XmlLinux taki reklamları toptan kaldırmak niyetindeyim bunun yerine (tabii eğer sitem tutar ise) yeni siteleri desteklemeyi düşünüyorum.
Neyse çok konuştum
Sevgilerle
tekrar teşekkür ederim.
0
conan
Bircok Linux sitesi acmak yerine bir tane guzel acsan daha iyi olmaz mi? Enerjini bir tane siteye yogunlastirsan bence cok daha iyi olur. Ama diyorsan ki ben bircok siteyi birlikte ayni guzellikte goturebilirim. O zaman diyecegim yok.

Cerceve: Resimlerdeki linklerin cerceveleri. mavi cerceveler. Basit bir sekilde bunlardan kurtulabilirsin. Butum img src= gordugun yerlere border=0 ekliyeceksin. google'dan "img tag properties" diye arattir. border kismina bak ilgili linklerden

Kolay gelsin!
:)
0
ghanthar
tabii birçok linux sitesi açmıyorum dediğm gibi diğer siteler daha çok kişisel olacak linux ile alakalı tek site xmllinux olacak çünkü haber veren bir başkalinux sitesi açmak niyetinde değilim zaten böle bir sitede editörüm şu an .
mavi çerçevelri hemen hallediyorum. bilgi için teşekkürler.
0
parsifal
"... isterseniz lütfen xmlLinux AT ghanthar DOT net adresine sitenizin ..." kısmında şu haberden [www.fazlamesai.net] faydalanabilirdin...
0
ghanthar
linke tıkladığımda 404 hatası veriyor
0
ghanthar
linke ulaştım teşekkür ederim
0
parsifal
Bi de şu "Daha dazla oku" linklerini düzeltsen... ;-)_
0
ghanthar
bunu postnuke kendi atıyor yani ben yazmadım. php-nuke ta devamı şeklinde ama nedense post-nuke böyle atıyor. Nasıl düzelteceğim hakkında bir firki olan varmı acaba.
0
murat09
Phpnuke'de languages klasorundeydi, define'lar. Postnukede de benzer bir yerdedir sanırım, "daha dazla oku" diyen bozuk kısmı herhangi bir bul ve degistirli aracla aratarak -turkish'te- deneyin. Olmazsa modules klasorunde RSS ile ilgili bir yerdedir. Saygilar.
0
erkaN
Guzel bir sayfa , basarilarinizin devamini dilerim.


Ancak sizi daha oncede uyardim ve simdi sonkez uyariyorum. Benim sitemden aldiginiz bir belgenin kaynaginin belirtilmesini ozellik ile sizden rica ettim ve bu ise cok onem verdigimide daha onceden soyledim.
Bu konu hakkinda sizinle 2-3 kez maillestik sanirim


Simdi,

1. Aldiginiz belgenin kaynagini belirtin.

örn:
http://www.linuxmerkezi.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=9

En altta diyorki :
****************
info:google....
****************

YANLIS:!!!!!!!

Bu belgeyi ben yazdim.4 saat laptop daki Nvidia out ile ben savas verdim.. Nasil o belgenin kaynagi "google" olur ki ?

Dolayisi ile o belgenin en altinda benim adimi gormek en dogal hakkim yada hangi URL den aldiginiz URL adresini belirtilemesini istemem yanlis olmaz sanirsam.


2. Aldiginiz haberlerin URL adreslerini TAM olarak belirtin.

örn:
************************
info:linuxsevenler....
************************

Nedir linuxsevenler ?
Nerdedir linuxsevenler ?
URL si nerededir?

Yani bence bu bastan savma alinmis ve eklenmis bir yazidir. Ve sacma bir ektir.

Lütfen URL adresini dogru durust belirtin.


3.) Bir scripti ben yazdigima gore ve sende bir degisiklik yapmadigina gore, benim adimi ve URL adresimi senin silme hakkin yok. Ve benim yazdigim bir scripten hem alinti yaparak hemde benim adimi silerek kendi sayfana ekleme yapamazsin.

örn:
www.linux-sevenler.de adrsindeki original script:
*************************
# Scritpin kullanımı kısaca :
#
# Mplayer için
# ./tvout mplayer dosya.avi
# ./tvout mplayer vcd://2
#
# Xine için
# ./tvout xine dosya.avi
#
#
# Saygılar
# erkaN
# http://www.linux-sevenler.de
#
PARAM1="$1"
PARAM2="$2"

if [ ! $PARAM1 -o ! $PARAM2 ]

================



SEnin sayfandaki script:
====================
**********tvout*******************
#!/bin/bash
# Nvidia grafik kartlarının TV-Out özelliğini kullanarak,
# xine veya mplayer multimedya calıcılarından alınan görüntüyü
# TV'ye aktarır.
#
# Bu arada, CTRL+ALT+F7 ve CTRL+ALT+F8 tuşlarının yardımı ile
# Televizyon ve Monitor arasında geçiş yapabilirsiniz.
#
#
# Scritpin kullanımı kısaca :
#
# Mplayer için
# ./tvout mplayer dosya.avi
# ./tvout mplayer vcd://2
#
# Xine için
# ./tvout xine dosya.avi
# PARAM1="$1"
PARAM2="$2"

if [ ! $PARAM2 -o ! $PARAM2 ]
then
.....
.....
====================


Buralari kafana gore degistiremezsin, zaten degistirmisin ve bu script calismaz.,

a)
#PARAM1 i comment yaptinmi zaten calismaz,
b)
! #PARAM2 -o ! #PARAM2 diye bir satir zaten mantiksiz olur.....

Sonuc: copy/paste ederken yanlislik yapmisin ve scriptlerin yerleri degismis.
vb..vs..vs..vs.



Kisacasi, ben bu aksam biraz sinirliyim acikcasi bu konuya..Ki bunlari sizin ile daha once konusmus ve bana daha dikkat edeceginize soz vermistiniz.

Ama gordugum odurki hicbirsey degismemis...
Bu yuzden sizi sonkez uyariyorum,

LUTFEN BENM SITEMDEN BENIM IZNIM OLMADAN BIR BELGEYI ALMAYIN.... ISTEMIYORUM.

Eger alacaksaniz bile, benden aldiginiz her belgenin altinda, TAM OLARAK ve bastan savma b ir sekilde olmayacak sekilde,

http://www.linux-sevenler.de

adresini gormek istiyorum.

Sakin bu sozlerim yanlis anlasilmasin. Bu bir ricadir ve son ricamdir. Aksi takdirde kendimi daha degisik onlemler almak zorunda birakilmis hissedicem.


Saygilar
erkaN
http://www.linux.sevenler.de

0
ghanthar
Söyledikleriniz gerçekten çok haklısınız şimdi ben durumu açık ve net bir şekilde anlatacağım sanırım bana hak vereceksiniz.
1- Linuxmerkezi.com benim sitem değil. Ben orada gönüllü olarak editörlük yapmaktayım. Tabii bu durumda bu tip problemlerde aranılması gereken kişi benim. Bahsettiğiniz haberlerin hiçbirini ben yazmadım hepsini LinuxMerkezi mağazasında çalışan djshadow yazdı. Sizin ilk uyarılarınızdan sonra fark etmişsinizdirki sitedeki tüm belgeleri iptal ettim ve djshadow a bu haberlerin kaynaklarını düzeltmesini söyledim. Ardından bana yolladığı haber ve belgelerin kaynakları olup olmadığına dikkat ettim. Sözünü ettiğiniz değişmiş belgeye gelince ben yazmadığım için ne olduğuınu bilemiyorum ama belkide google da arama yapıp sizin belgenizin bir başka kişi tarafından değiştirilmiş versiyonuna ulaşmıl olabilir. Herneyse tüm bunlar tabii bahane değil. Takdir edersinizki interaktif bir sitede tüm gelen belgeleri kontrol etmem mümkün değil bu konuda okurlara güvenmemis gerek diğer taraftan djshaow unda bunu bilerek ve isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Sizden bu konuda istediğim tek anlayış iyi niyetime inanmanız. Sonuç olarak ne LinuxMerkezi ne de diğer siteler ile yaptığım çalışmalardan hiçbir gelirim vs olmaması bunu kanıtlar sanırım. Diğer taraftanda gerek fazla mesai de gerekse bundan önce Linuxturkey de yazdığım yazı ve yorumlarda biraz olsun nasıl biri olduğumu bilenler olduğu kanısındayım.
Bundan sonra değil sizin sitenizden hiçbir siteden belge almayacağız. Belgeler bölümünü özgün belgeler yazılana kadar (eğer yazılırsa) kapatıyorum.
İSzden tek ricam lütfen Linux merkezi veya sue.web.tr gibi gönüllü olarak editörlük yaptığım projeler ile xmllinux kendi projelerimi karıştırmamanız.
Dediğim gibi yapılan değişiklilerden vs kesinlikle haberim yok ve bunun bir daha olmaması içinde adı geçen şahıstan bir daha belge kabul etmeyeceğim. İyi niyetime inanım artık lütfen. Ayrıca son bir şey daha farkındaysanız bu belgelerin hiçbirinin altında ghanthar yazmıyor lütfen bu belgeleri benim yazmış hatta çalmış olduğum fikrinden vazgeçin ben bir belgeyi zaten copy pastelemem ancak o belgenin sayfasına link veririm ama burada tabii durum farklı. Lütfen bundan sonra benimle özel kanllardan irtibata geçin sizin isteklerinize anında cevap vermeye çalışıyorken bunu yapmak daha doğru olur sanırım.
Durum için sizden özür dilerim. Belgeler bölümünü kaldırdığımı bilmenizi isterim.
0
erkaN
Selam,

iyi niyetinize inaniyor ve tesekkür ediyorum.


Saygilar
erkaN
0
ghanthar
Söyledikleriniz gerçekten çok haklısınız şimdi ben durumu açık ve net bir şekilde anlatacağım sanırım bana hak vereceksiniz.
1- Linuxmerkezi.com benim sitem değil. Ben orada gönüllü olarak editörlük yapmaktayım. Tabii bu durumda bu tip problemlerde aranılması gereken kişi benim. Bahsettiğiniz haberlerin hiçbirini ben yazmadım hepsini LinuxMerkezi mağazasında çalışan djshadow yazdı. Sizin ilk uyarılarınızdan sonra fark etmişsinizdirki sitedeki tüm belgeleri iptal ettim ve djshadow a bu haberlerin kaynaklarını düzeltmesini söyledim. Ardından bana yolladığı haber ve belgelerin kaynakları olup olmadığına dikkat ettim. Sözünü ettiğiniz değişmiş belgeye gelince ben yazmadığım için ne olduğuınu bilemiyorum ama belkide google da arama yapıp sizin belgenizin bir başka kişi tarafından değiştirilmiş versiyonuna ulaşmıl olabilir. Herneyse tüm bunlar tabii bahane değil. Takdir edersinizki interaktif bir sitede tüm gelen belgeleri kontrol etmem mümkün değil bu konuda okurlara güvenmemis gerek diğer taraftan djshaow unda bunu bilerek ve isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Sizden bu konuda istediğim tek anlayış iyi niyetime inanmanız. Sonuç olarak ne LinuxMerkezi ne de diğer siteler ile yaptığım çalışmalardan hiçbir gelirim vs olmaması bunu kanıtlar sanırım. Diğer taraftanda gerek fazla mesai de gerekse bundan önce Linuxturkey de yazdığım yazı ve yorumlarda biraz olsun nasıl biri olduğumu bilenler olduğu kanısındayım.
Bundan sonra değil sizin sitenizden hiçbir siteden belge almayacağız. Belgeler bölümünü özgün belgeler yazılana kadar (eğer yazılırsa) kapatıyorum.
İSzden tek ricam lütfen Linux merkezi veya sue.web.tr gibi gönüllü olarak editörlük yaptığım projeler ile xmllinux kendi projelerimi karıştırmamanız.
Dediğim gibi yapılan değişiklilerden vs kesinlikle haberim yok ve bunun bir daha olmaması içinde adı geçen şahıstan bir daha belge kabul etmeyeceğim. İyi niyetime inanım artık lütfen. Ayrıca son bir şey daha farkındaysanız bu belgelerin hiçbirinin altında ghanthar yazmıyor lütfen bu belgeleri benim yazmış hatta çalmış olduğum fikrinden vazgeçin ben bir belgeyi zaten copy pastelemem ancak o belgenin sayfasına link veririm ama burada tabii durum farklı. Lütfen bundan sonra benimle özel kanllardan irtibata geçin sizin isteklerinize anında cevap vermeye çalışıyorken bunu yapmak daha doğru olur sanırım.
Durum için sizden özür dilerim. Belgeler bölümünü kaldırdığımı bilmenizi isterim.
0
lifesdkver0_1
Benim de kullandigim yapi, Haberci [www.students.itu.edu.tr] ismindeki guzide eser. Yalniz biraz geli$tirilmesi lazim.. ["good things come in small packages" mottosunu unutmadan] ornegin, secimlerin hatirlanmasi, cache tutma, admin paneli vs...
0
lifesdkver0_1
Dogru link: http://www.students.itu.edu.tr/~delul/rss/getir.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız: